Eesti Pank tutvustas politseinikele ja pankadele uusi pangatähti

Kuido Saarpuu
Copy
Eurod.
Eurod. Foto: Leonhard Foeger / Reuters/Scanpix

Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve tutvustas esmaspäeval keskpangas politseinikele ja kommertspankade esindajatele mai lõpus ringlusse jõudvaid uusi 100-ja 200euroseid pangatähti.

Alates 28. maist on uued 100-ja 200eurosed seaduslikud maksevahendid, mille vastuvõtmisest ei tohi kaupmehed keelduda. Uute pangatähtede kasutuselevõtuks tuleb kauplustes uuendada rahakäitlusseadmeid ja autentimisvahendeid. Selleks tuleb ettevõtjatel ühendust võtta seadmete tarnijatega.

Nagu ka ülejäänud teise seeria europangatähed, on uued 100- ja 200eurosed ringluses koos esimese seeria pangatähtedega, mis jäävad samuti seadusliku maksevahendina kehtima. Uus seeria pakub tõhusamat kaitset võltsimise vastu.

Eesti Pank korraldab sularahakäitlejatele uute pangatähtede tutvustamiseks maikuus infotunnid Tallinnas, Tartus ja Narvas (venekeeles). Üritused on osalejatele tasuta.

Täpsema info ürituse ja registreerimise kohta leiab Eesti Panga veebilehelt.  Samalt lehelt leiab ka infot selle kohta, mida tuleks uute 100- ja 200euroste puhul tähele panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles