Eesti Rahvusringhäälingu programmides on käimas keskkonnakuu

Kuido Saarpuu
Copy
Prügi viiakse hoolimatult loodusesse. Pildil on näha peamiselt pakendijäätmete prügihunnikut Valgast 11 km kaugusel Koiva külas. Metsaülem Risto Sepp jäädvustab asupaika, et korraldada jäätmete koristus ja äravedu.
Prügi viiakse hoolimatult loodusesse. Pildil on näha peamiselt pakendijäätmete prügihunnikut Valgast 11 km kaugusel Koiva külas. Metsaülem Risto Sepp jäädvustab asupaika, et korraldada jäätmete koristus ja äravedu. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti Rahvusringhäälingu programmid tähistavad maid traditsiooniliselt keskkonnakuuna. Tänavu on teemafookuses jäätmed ja prügi sorteerimine, millele pööravad tähelepanu nii ERR-i raadio- kui ka telekanalid. Kasulikke näpunäiteid jagub läbi terve maikuu ja häid nippe on oodatud jagama ka kõik inimesed.

Eestis tekib igal aastal üle 350 kilo jäätmeid inimese kohta ja kuigi jäätmete liigiti sorteerimine on kohustuseks juba aastaid, on Eestis sellega jätkuvalt probleeme. Keskkonnakuu raames annab ERR oma panuse, et laiemalt jäätmete teemale ning fookusega prügi sorteerimisele tähelepanu tõmmata. Et prügi sorteerimine on teema mitte ainult seadusandluse tasandil, vaid nõuab reaalseid muutusi inimeste käitumises, saab ERR.ee portaalis ja erinevates programmides osa nutikatest nõuannetest, kuidas prügi sorteerimisele läheneda.

Läbi mai käsitlevad jäätmete temaatikat nii ERRi raadio- kui telekanalid. ETV keskkonnasaade “Osoon” võtab prügi fookusesse kohe täna õhtul kell 20.30, kui vaatajad viiakse kaasa jäätmeringile ja uuritakse, milline ressurss peitub tegelikult olmejäätmetes. Ka ETV2 annab võimaluse täna keskkkonnateemadel kaasa mõtelda, sest keskkonnakuu raames linastuvad esmaspäeviti ja neljapäeviti haaravad dokumentaalfilmid – tänane film “Metsade aeg” keskendub kell 21.30 metsamajanduse pahupoolele. Valiku keskkonnateemalisi dokumentaalfilme toob mais ekraanile ka ETV+.

Vikerraadio lükkas keskkonnakuu käima juba möödunud nädalal, seda Kaja Kärneri juhitud temaatilise “Reporteritunniga”. Läbi mai avatakse keskkonnateemasid saadetes “Ökoskoop”, “Labor”, “Huvitaja”, “Uudis+”, “Vikerhommik” jt. Vikerraadio reedeses päevakommentaaris saab aga mais kuulda ka Valdur Mikita mõtteid. Fookuse keskkonnateadlikule käitumisele võtavad mais ka Raadio 4 saated.

Eestis tekib igal aastal üle 350 kilo jäätmeid inimese kohta ja kuigi jäätmete liigiti sorteerimine on kohustuseks juba aastaid, on Eestis sellega jätkuvalt probleeme.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles