Neljas Järva-Jaani Filmilindifestival tuleb karnevali saatel

Kuido Saarpuu
Copy
Filmilindifestival Järva-Jaanis
Filmilindifestival Järva-Jaanis Foto: Joakim Klementi

Kino Sõprus ja Tartu Elektriteater korraldavad taas Filmilindifestivali, mis toimub sel aastal 17. augustil Järva-Jaanis. See on maagiline päev, mis on täis päikest, pööraseid filme, mõnusat muusikat ja häid sõpru. Sulni suvelõpufestivali selle aasta filmiprogrammi ühendavaks teemaks on karneval. 

Pillerkaarest, pidustustest, tingel-tangelist joovastunuid filme näitame traditsiooniliselt 35millimeetristelt lintidelt, eestikeelsete subtiitritega. Nostalgilise põrina saatel jookseb Kinomuuseumis, kultuurimajas ja Vanatehnika varjupaigas vanade projektorite vahelt läbi mitukümmend kilomeetrit rariteetset filmilinti. 

Esmakordselt näitame filme ka ajaloolises Järva-Jaani Kultuurimajas, kus suurel ekraanil rullub lahti 35mm filmilindi maagia. Programmi on saanud sellised filmipärlid nagu Milos Formani “The Firemen’s Ball” (1967), Federico Fellini “La Strada” (1954) ning kultuslik Stephan Elliotti “The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert” (1994). 

Heinamaale püstitame ka sel korral öise autokino. Filmi saab vaadata autost või lihtsalt heinamaal endale mõnus istekoht leides. Autos olijad saavad filmi heli kuulata autoraadiost läbi fm-raadiosageduse, teised naudivad filmi heli läbi kõrvaklappide. Öökino valikus on sel aastal Tod Browningu “Freaks” (1932) ja Herk Harveyi “Carnival of Souls” (1962).

Pillerkaarest, pidustustest, tingel-tangelist joovastunuid filme näitame traditsiooniliselt 35millimeetristelt lintidelt, eestikeelsete subtiitritega.

Karnevaliteemalise lühifilmide programmi koostab Rahvusarhiivi filmiarhiiv, mis tuleb näitamisele Kinomuuseumis.

Päeva saadab festivaliplatsil öösse mahe muusika. Festivalil toimub muudki põnevat – saab osaleda lauatennise turniiril, võistkondlikul filmiviktoriinil, tutvuda Järva-Jaani vaatamisväärsustega bussiekskursioonil ning võtta leili ainulaadses tuletõrjebussi ehitatud saunas. Festival on peresõbralik, pisematele on erinevad tegevused lastealal, osa saab võtta animatsiooni töötoast ning nautida filmilindilt multikaid. 

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles