Põhjaka söögikoht teeb üle pika aja uksed lahti

Anne Põder
Copy
Põhjaka.
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Põhjaka. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põhjaka mõisa kokad andsid teada, et on reedest taas kõigile külastajatele avatud ning ootavad kliente head toitu nautima.

Märtsi algul kirjutas Järva Teataja, et järvalaste ja ka kaugema kandi rahva seas hinnatud Põhjaka mõisa söögikoht on tänavu avatud tavapärasest harvem teenindades vaid ettetellitud üritusi.

Teelistele ja tavaklientidele on restoran suletud olnud jaanuarist saati. Põhjaka mõisa üks eestvedajaid, Märt Metsallik, märkis, et nad on kümne tegevusaastaga kogunud rohkelt kogemusi ja teadmisi ühe maarestorani pidamisest. Juubeliaastale otsustasid nad vastu minna deviiside «Tagasi juurte juurde» ning «Parem töö- ja pereelu tasakaal» all.

Vähendatud aegadel lahtiolek oli seotud ümberkorraldustega Põhjaka meeskonnas, mis oli omakorda seotud tööjõuturuga. «See, et restoranidesse on tänapäeval töötajaid leida üha raskem, ei ole enam kellelegi uudis – sellest olukorrast ei ole puutumata jäänud ka meie,» selgitas Metsallik. «Ettevõttena peame paratamatult mõtlema sellele, kuidas igas olukorras toime tulla.»

Sellest reedest on aga restoran taas avatud harjumuspärastel aegadel.

Põhjaka kokad andsid Facebooki vahendusel teada, et sel nädalavahetusel pakuvad nad kergematest roogadest (lisaks klassikutele) erinevaid suppe lamba ja kalaga, kitsejuustusalatit ja soolatud räimi tillimajoneesi ja värske kurgiga.

Tõhusama kõhutäie sektsioonis on aedviljade saatel kohad sisse võtnud üks uus Põhjaka vorst ja haugikotlet. Taimetoidusõpradele pakutakse aga toortatra ja seentega täidetud paprikat.

Magusasõpru rõõmustavad värskest rabarberist tehtud kissell kohupiima ja vahvliga, vaniljejäätis tatraküpsisega ning mõistagi kõigi lemmikud - Pavlova ja Napoleoni kook.

Nädalavahetuseks lauda broneerides palus Põhjaka pere võimalusel teha seda telefoni 526 7795, sest e-postkasti ja Facebooki sõnumeid ei jõua nad kiirel ajal nii tihti vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles