Paide linnameeskond alistas võõrsil tugeva konkurendi

Anne Põder
Copy
Premium liiga: Paide Linnameeskond - JK Narva Trans.
Premium liiga: Paide Linnameeskond - JK Narva Trans. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linnameeskond kindlustas Premium liigas oma kolmandat kohta, alistades Narvas pöörastes ilmastikutingimustes sealse Transi 1:0. Mängu ainsa värava lõi 87. minutil penaltist 17-aastane Henri Välja.

Mõlema meeskonna hooaja esimene mäng päris murul peeti kohutavates oludes, kus tugevale tuulele lisaks kimbutasid mehi nii paduvihm kui ka jahe temperatuur. Väljak oli pehme ja ladusa jalgpalli asemel võis mängu kokku võtta kui armutu võitluse.

Avapoolajal tulid Paide parimad võimalused läbi Yann Michael Yao, kes vasturünnakul testis Narva puuriluku Marko Meeritsa valvsust. Elevandiluuranniku mängumees andis lisaks mitu teravat palli värava ette, aga kedagi jaol ei olnud.

Narva oli ise väravale isegi lähemal, sest nende ameeriklasest ründaja Eric McWoods tabas latti.

Teine poolaeg oli enne tulist lõppu üsna võimalustevaene, kus parim šanss oli vahetusmees Tarmo Neemelol, kuid pall lendas meetrijagu postist mööda. 83. minutil jäi kodumeeskond kümnekesi, sest teise kollase kaardi sai Sören Kaldmaga tõuklema läinud Viktor Plotnikov.

Neli minutit hiljem oli jalgpallijumal paidelaste poolel – Neemelo teenis penalti. 17-aastane Henri Välja lõi selle külmavereliselt ära. See oli talle käesoleval hooajal neljas tabamus.

Narva viis viimasteks minutiteks kõik oma jõud rünnakule ja vaatamata vähemusele saadi kaks üliohtlikku momenti. Esmalt lendas napilt üle lati pall, mis sai rikošeti Sander Sinilaidi poolt ja viimasel minutil tegi Mait Toom supertõrje Abdoulaye Diallo lähilöögile.

1:0 võit ja kolm punkti tähendavad seda, et Paidel on kümne vooruga tabelis juba 20 silma ja Narva jääb kaheksa punkti kaugusele.

Järgmisel laupäeval seisab meeskonnal ees kodumäng Tartu Tammekaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles