Järvamaa krossihooaeg algab laupäeval Kihlis

Kuido Saarpuu
Copy
Motokross. Pilt on illustratiivne.
Motokross. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval on Kihlis hooaja esimene motokorss, Top200 karikasarja teine osavõistlus.

Võistluste direktori Kermo Rannik sõnul annab võistluste lähenemisest märku mitu asjaolu. „Sõitjad käivad  aktiivselt treeningpäevakutel. Eelmisel laupäeval oli Kihlis üle 50 tsikli kindlasti,“ lausus ta. „Kõige suurem osa ajast kulub muidugi võistlusraja kastmise ja korrastamise peale – toimetamist on ikka  nädalaid enne võistlust.“

Rannik lootis, et laupäeval  jõuab Türile  100-200 võistlejat. Esimene start on kl 12. Päeva lõpuaeg võib kõikuda. „Kui on hea  soe ilm, siis peab arvestama ka kastmispausidega. Tolmuga on liialt ohtlik sõita,“ põhjendas Rannik.

Kevadsuvisel motohooajal on Kihlis kolm krossi: Top200 etapp, Eesti noorte karikavõistluste etapp juulis ja augustisse jääb Eesti hobisarja üks etappidest. Arvestades motokompleksi  asukohta Kesk-Eestis ja välja arendatud infrastruktuuri, on Kermo Ranniku soov ikka igal hooajal paar võistlust korraldada või kompleksi võistlusteks välja rentida. Näitab see kõik ju ka koha elujõulisust.

Krossivõistlusi peetakse ka teistel Järvamaa krossiradadel, näiteks Aravetel on juuni alguses üks Top200 sarja etappidest, augusti keskel a Eesti meistrivõistluste etapp külgvankritele ja quadraceritele.

Olgu öeldud, et Top200 kujutab endast motokrossi harrastajate karikasarja. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles