Soojatootja sai tõhusa kaugküttesüsteemi tunnistused

Kuido Saarpuu
Copy
Tõhusa kaugkütte märgise üleandmine - Ahto Tisler ja Siim Umbleja
Tõhusa kaugkütte märgise üleandmine - Ahto Tisler ja Siim Umbleja Foto: N. R. Energy OÜ

Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte ühing tunnustas Eesti ühe suurima regionaalse soojatootja N.R. Energy üheksat küttepiirkonda tõhusa kaugküttesüsteemi märgisega, mis antakse ettevõtetele, kes on investeerinud taastuvate energiaallikate kasutamisse.

Märgised annavad Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte ühingu (EJKÜ) tegevjuhi Siim Umbleja sõnul võimaluse suurendada tarbijate teadlikkust ja huvi soojuse tootmiseks kasutatavate kütuste kohta. „Soovime motiveerida nii ettevõtteid kui tarbijaid eelistama taastuvaid energiaallikaid ja tõsta samal ajal kaugkütet esile kui keskkonnasõbralikku ning kaasaegset soojusvarustuse süsteemi, mis vastab kõigile energiatõhususe nõuetele,“ sõnas Umbleja.

N.R. Energy juhatuse liikme Ahto Tisleri sõnul tunnustab tõhusa kaugküttesüsteemi märgiste saavutamine ettevõtte senist tegevust, millega on viimase kümne aasta jooksul investeeritud kaugküttesüsteemidesse üle Eesti ligi 15 miljonit eurot.

„Pingutame, et pakkuda klientidele keskkonnasõbralikult toodetud soojusenergiat, väiksemaid soojuskadusid, puhtamat õhku ja seetõttu ka taskupärasemat hinda,“ kinnitas Tisler. “Kuna tegeleme peamiselt väiksemates Eesti asulates, siis on mahukate investeeringute elluviimine meie jaoks keerulisem, kui see oleks suure hulga soojatarbijatega suurlinnades. Seda enam hindame tunnustust, mille ühing meile omistas.“

Üheksa märgist anti 20. mail 2019 üle Tarbja, Kaerepere, Kiili, Koigi, Märjamaa, Oisu, Tapa, Turba ja Vana-Võidu võrgupiirkondadele, mille elanikele N.R. Energy tänapäevaseid ja keskkonnasäästlikke küttelahendusi pakub.

Üheksa märgist anti 20. mail 2019 üle Tarbja, Kaerepere, Kiili, Koigi, Märjamaa, Oisu, Tapa, Turba ja Vana-Võidu võrgupiirkondadele, mille elanikele N.R. Energy tänapäevaseid ja keskkonnasäästlikke küttelahendusi pakub.

Sel aastal investeerib N.R. Energy kokku ligi 6 miljonit eurot kaugküttevõrkude renoveerimiseks ja laiendamiseks. Suurimad investeeringud teeb ettevõte Tapa uue reservkatlamaja rajamiseks ja Rummu aleviku kaugküttevõrgu renoveerimiseks.

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy varustab soojusenergiaga 23 kaugkütte võrgupiirkonda üle Eesti ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30 mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused, asutused ja ettevõtted. Ettevõte on tegev ka Eesti bituumeniturul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles