Millist ilma ennustavad eri ilmaportaalid juuni teiseks pooleks? (2)

Järva Teataja
Copy
Suvi
Suvi Foto: Dmitri Kotjuh

Pool juunit on läbi ning suvepuhkuste kõrghooaeg on ees. Sel puhul on paslik vaadata, millist ilma ennustavad juunikuu teiseks pooleks eri ilmaportaalid. Heitsime pilgu venelaste gismeteo.ru, norrakate yr.no ning Eesti oma ilmateenistuse ennustustele.

Need, kel esmaspäevast puhkus hakkab, võivad esialgu kindlasti rahul olla. Kõik kolm ilmaportaali prognoosivad nädala esimeseks pooleks sooja ja päikeselist suveilma.

Soojakraadide osas on kõige optimistlikumad eestlased: meie ilmateenistus lubab tuleva nädala neljapäevaks ja reedeks näiteks 23-28 kraadi sooja. Venelased on veidi pessimistlikumad (või realistlikumad) ja prognoosivad, et järgmisel nädalal tuleb Paide kandis sooja kõige rohkem 26 kraadi. Kõige tagasihoidlikumaid soojakraade ennustavad norrakad: nende prognoosi järgi üle 24 kraadi temperatuur ei tõuse ning nädala lõpus langeb sootuks alla 20 kraadi.

Norrakate ilmaportaali ilmaennustus
Norrakate ilmaportaali ilmaennustus Foto: kuvatõmmis: yr.no

Järgmise nädala teiseks pooleks, eriti just reedeks, lubavad kõik kolm portaali õhutemperatuuri mõningast langust, samuti äikest ja vihmahooge.

Kuu viimaseks nädalaks prognoosib Eesti ilmateenistus sooja ilma, sekka mõnede vihmahoogudega. Yr.no ennustuse järgi algab juuni viimane nädal üsna jahedalt, sooja on vaid 17-18 kraadi ning ilm on pilvine. Gismeteo prognoosib samuti, et juuni viimane nädal algab jahedamalt ja vihmasemalt: mõni päev tuleb sooja vaid 16-18 kraadi.

Küll aga peaks juuni lõpp vähemalt Gismeteo ilmaportaali järgi üsna kena tulema. Päike tuleb pilve tagant välja ning soojakraadid kerkivad 26 pügalani.

Venelaste ilmaportaali ennustus
Venelaste ilmaportaali ennustus Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles