Paide gümnaasiumi hoonele tekkis lõpuks oma nägu

Anne Põder
Copy

Täna avalikustati Paides Posti 12 hoones Paide riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursi võidutöö, millest peaks tulevikus saama uus koolimaja. Võidukavandi Pai autorid on Maarja Kask, Ralf Lõoke ja Martin McLean arhitektuuribüroost Salto.

Riigi Kinnisvara AS koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti arhitektide liiduga korraldas Paide riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursi, mille eesmärk oli valida Paide vanalinna muinsuskaitsealasse sobivaim arhitektuurne lahendus Paide riigigümnaasiumi õppehoone rekonstrueerimiseks ja  juurdeehituse rajamiseks.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles, et Paide on üks esimesi linnu, mis oli huvitatud riigigümnaasiumi loomise ideest. «Mul on siiralt hea meel, et unistus riigigümnaasiumi päris oma koolihoonest saab peagi reaalsuseks,» sõnas ta. «Kaunis ajalooline gümnaasiumihoone saab värske ja väärika sisu. Usun, et uuest koolimajast saab inspireeriv keskkond kõigile Järvamaa gümnasistidele ja kogu kooliperele.» Ministri sõnul sobitub plaanitud koolimaja hästi ümbritseva linnaruumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles