Korrektse postkasti spikker

Emily Bollverk
Copy
Järva-Jaanis asub Järvamaa ilusaim postkast, mille omanik Janika Nukke on valmis meisterdanud paari tunniga.
Järva-Jaanis asub Järvamaa ilusaim postkast, mille omanik Janika Nukke on valmis meisterdanud paari tunniga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Korrektne ja õigesti paigutatud postkast muudab postikulleri töö lihtsamaks ja klient saab selle arvelt oma saadetised kiiremini kätte. Paraku on Eestis sealhulgas ka Järvamaal aga endiselt palju selliseid postkaste, mis nõuetele ei vasta.

Postkast on midagi sellist, mis püsib aastaid või aastakümneid. Siiski tuleks aeg-ajalt jälgida, kas postkast suudab „teenindada“ praeguseid hoopis mahukamaid saadetisi. Eestis on ligikaudu 600 000 postkasti, millest kõik ei vasta nõuetele ning mis teevad kirjakandja töö raskeks, kui mitte võimatuks.

Korrektsed postkastid teevad kirjakandjate töö lihtsamaks ja aitavad tellitud saadetistel Sinu postkasti kiiremini jõuda. Postkastidele kehtestatud minimaalsed mõõtmed on 25x35x6 cm, kuid soovituslik on kasutada märgatavalt suurema mahutavusega postkaste. Postkasti postitamiseks ette nähtud ava minimaalsed mõõtmed on 2x23 cm. Lisaks võiks postkast olla pealt täidetav, et vältida saadetise kokku murdmist ja lukustatav, et tagada saadetise turvalist säilimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles