Tallinna Tehnikaülikool matkab Järvamaale

Emily Bollverk
Copy
Tipikate rattamatk 2017. aastal.
Tipikate rattamatk 2017. aastal. Foto: Hans-Toomas Saarest

Sellel nädalavahetusel, 26.-28. juulil toimub Tipikate Rattamatk, kuhu on oodatud kõik Tallinna Tehnikaülikooli liikmed ja sõbrad. Sellel suvel pedaalitakse kolm päeva mööda Järvamaad, külastatakse ettevõtteid ja muid põnevaid paiku.

Matk algab Esna külast Kareda vallas Järvamaal. Esnas kuulutab matka avatuks Järvamaa üks aktiivsemaid inimesi, Taltech IT teaduskonna vilistlane Tõnu Taal.

Koerus külastatakse elektrimootoreid tootvat ettevõtet Konesko, Järva-Jaanis vanatehnika varjupaika ning Koordi külas Hobukooli parki, kus loodusehituse põhimõtteid tutvustab Taltech vilistlane Sven Aluste, kes on 2004. aastal lõpetanud IT teaduskonna. Esnas külastatakse Lilian ja Martin Bristoli eestveetavat meisterlikkust eksponeerivat galeriid, mis on unikaalne terve Eesti kontekstis.

Esimene päev lõpeb telklaagri ja lõkkeõhtuga pillimängu saatel Sauaugul, Türi vallas.

Teisel päeval on rattur-tipikate esimeseks huviorbiitiks Väätsa Jalgrattamuuseum, mida tutvustab samuti Taltechi IT teaduskonna vilistlane Valdo Praust, kes muuhulgas on Eesti digiallkirja, digiasjaajamise ning rahvusliku infoturbestandardi ISKE üks loojaid.

Lisaks külastavad ratturid tervistavate loodusjõududega Kirna mõisa ning keeviskonstruktsioonide ja masinaehituskomponentide tootmisega tegelevat osaühingut Metret Türi linnas. Päev lõpeb Kurgja külas Taltech Särghaua õppekeskuses, kus asub Taltech Geoloogia Instituudi maateaduste ja keskkonnatehnoloogia õppekeskus. Keskuse tegemisi tutvustab Geoloogia Instituudi Mäeosakonna dotsent Veiko Karu.

Matka viimasel päeval vändatakse Türi valda Tagametsa laagrikeskusse, kus Merilyn Oolo-Püi tutvustab tipikatele Eesti skautlust. Seejärel suundub matkaseltskond kohtuma Ahto Ojaga, kes tutvustab Koksverre 2018. aastal rajatud biometaanijaama tööd.

Lisaks marsruudile ja ekskursioonidele on matkal organiseeritud pakkide transport, toitlustus, majutus ja õhtused programmid.

Matka põhigrupp läbib ühes päevas 55-80 kilomeetrit, mis on jõukohane keskmisele harrastusratturitele. Põhigrupp viiakse matka alguspunkti Järvamaale reede hommikul Taltech eest bussiga.

Suurematele rattafännidele on ette nähtud start matkale Tallinnast jalgratastega päev varem, neljapäeval Taltech maja eest.

Käesoleval aastal toimub Taltechi rattamatk 19ndat korda. Matka organiseerib iga aasta erinevasse Eesti maakonda MTÜ Tipikate Rattamatkaklubi, mis koosneb vabatahtlikest Taltech vilistlastest ja tudengitest. Eesmärgiks matkadega on tutvuda reaalse Eesti eluga väljaspool Tallinna ning pakkuda tipikatele aktiivset puhkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles