Killavoor teeb kummarduse tuletõrje ajaloole

Anne Põder
Copy
Järva-Jaani vanatehnika killavoor
Järva-Jaani vanatehnika killavoor Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänavuse Järva-Jaani vanatehnika killavoori teema on 120 aastat tuletõrjet Järva-Jaanis ning seetõttu näeb üritusel kõige enam just punase-valgekirjuid masinaid.

27. juulil tähistab Järva-Jaani tuletõrje oma 120. aastapäeva. Järva-Jaani tuletõrje selts ja vanatehnika varjupaik korraldavad sellel puhul Järva-Jaani alevis tuletõrje- ja päästevaldkonna suunitlusega tehnikaparaadi koos muude üritustega, mis on ka üheks osaks üleriigilise organiseeritud tuletõrje 100. aastapäeva tähistamisest.

Killavoori üks korraldajaid Tuve Kärner on öelnud, et tehnikaparaadil soovitakse kokku saada 120 kõige erinevamat tuletõrje ja päästevaldkonnaga seotud sõidukit. «Juba täna on osalema registreerunud vägagi erinevaid liikureid alates pritsumehe jalgrattast lõpetades redel- ja voolikuautodega,» märkis ta.

Kärner julgustas inimesi kohale tulema ka sõidukiga, mille kohta osatakse välja tuua seos tuletõrjega või kui paraadil osalejad on näiteks riietunud tuletõrjevaldkonnaga sobivalt, kaasates ka muud pritsumehe varustust.

Ürituse kavas on 27. juulil tehnika näitus Järva-Jaani keskväljakul, paraad Järva-Jaani alevi tänavatel, erinevad töötoad, õhtune simman. Koostöös Päästeameti ja teiste heade koostööpartneritega on välja mõeldud ka üllatusi, mis avanevad üritusel kohapeal.

Tehnika paraadile on veel vabu kohti, seega võib julgelt end kirja panna. Lähemat teavet saab Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga veebi ja Facebooki lehekülgedelt või peakorraldajalt, Järva-Jaani tuletõrje seltsi esimees Tuve Kärnerilt (tel. 51 49 485 või e-post tuve@jjaani.ee )

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles