Varssa müüa on kasulikum kui hobust

Silvi Lukjanov
Copy
Hobuste müügile keskendunud Kadri Kazlauskas tajub aina paremini, milliseid hobuseid tahetakse osta, ja toodab neid vastavalt sellele.
Hobuste müügile keskendunud Kadri Kazlauskas tajub aina paremini, milliseid hobuseid tahetakse osta, ja toodab neid vastavalt sellele. Foto: Erakogu

Müügile keskendunud Kadri Kazlauskas kasvatab varssasid, noorim neist osteti ära päevavanuselt, enamik läheb uude koju pooleaastasena. Kadril läheb hästi. Hobikasvatajana tegutsev Maie Kukk ei saa müügitulule loota, sest heal juhul leiab hobune uue omaniku kolme- või nelja-aastasena ja siiski tunduvalt alla omahinna. Maie elatub pensionist. Miks see nii on, selgitavad naised ise.

Järvamaal Tännapere külas Uuetoa talus hobuseid kasvatav Kadri Kauzlauskas hakkas müügiga tegelema 2005. aastal, kui ostis tallu esimese hinnatud täku. Nüüdseks on tal litsentseeritud täkke mitu ja tänu neilt saadud varssadele naudib 30aastane naine oma elu.

Üle 40 aasta hobustega toimetanud ja sellest ligi pool aega Järvamaal Kirnas eraettevõtjana hobuseid kasvatanud Maie Kukk tõdeb, et ilma pensionita oleks tal ammu talliuksel silt – pankrotis. Hobusele ostja leidmist peab ta õnnelikuks juhuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles