Spordikooli suvelaager sai läbi

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Augustis toimus esimene Türi Spordikooli suvelaager, kus osales 50 noort.

Kuigi huvi oli suurem, siis otsustasid nad laagri ühe korraldaja, Türi spordiklubide liidu spordispetsialist Liisa Gritšenko sõnul esimesel aastal piiriks seada siiski 50 osalejat. Laagrisse oli oodatud 7-12aastased lapsed, et tutvuda erinevate spordialadega.

Esimesel päeval said kõik proovida kergejõustikku ja maadlemist. Samal ajal tegid staadionil trenni ka Eesti tippsportlased Rasmus Mägi, Maris Mägi ja Grit Šadeiko, kelle treeninguid oli hea jälgida. Teisel päeval toimusid treeningud jalgpalli- ja vibustaadionil, kus tutvuti just vibuspordi ja jalgpalliga. Lisaks käidi aktiivselt aega veetmas ka järve ääres, kus üle poolte laagrilistest otsustas võimalust kasutada ja ujuma minna. Sel päeval oli esimeseks üllatuseks noor rebasepoiss, kes käis lapsi staadionil vaatamas. Küll jooksis ühes servas ja siis jälle teises servas piilumas. Lõuna ajal oli teine üllatus, kui toitu serveerisid lastele kuulsad lauljad Dagmar Oja ja Kaire Vilgats. Nad laulsid laagrilistele ja soovisid head isu. Kolmas päev algas võrkpalliga. Seejärel liiguti bussiga Kirnasse, ratsutama. Viimaseks treeninguks oli orienteerumine Türi Kultuurikeskuse ümbruses. Sealt viis tee Kõrgessaare metsa, kus toimus laagri lõpetamine.

Kõik noored said omale kaela medalid väga tubli soorituse eest laagris, sest kolme päeva jooksul ei olnud ühtegi noort, kes oleks kasvõi korra öenud, et ta ei jõua enam või ei taha. Kõik pidasid Gritšenko sõnul väga hästi vastu. Pigem koguneti peale laagripäeva veel kunstmurule jalgpalli mängima, järve äärde ujuma ja mujale aktiivsel aega veetma. See näitab, et lapsed tahavad liikuda ja on palju vastupidavama, kui me arvata oskame. Lisaks laagris toimunud spordialadele said lapsed väga pikalt mööda Türi linna matkata ja kui esimesel päeval ikka küsiti, et miks me jala liigume ühest linna otsast teise, siis teisel päeval ei küsinud enam keegi. Esimesel päeval said noored kõndida Türi linnas 5 kilomeetrit, teisel päeval lausa 8,7 kilomeetrit ja kolmandal 6,3 kilomeetrit. Seega treeningute vahel läbiti aktiivse puhkusena lausa 20 kilomeetrit.

Laagri lõpus said kõik soovijad proovida ka discgolfi mängida. Rõõm oli näha, et lapsed läksid rajale koos vanematega ja nautisid sportimist üheskoos. „Suured tänud Türi Spordikooli treeneritele, kes tegid lastele väga huvitavad ja mitmekülgsed treeningud. Aitäh Veiko Valang, Mati Sadam, Ilmar Mõttus, Villi Vantsi, Kaarel Kallas, Maie Kukk, Ulvar Kuningas ja Kristo Kiik. Esimene Türi Spordikooli suvelaager on selleks korraks läbi. Kuna laager osutus väga populaarseks, siis toimub kindlasti ka uuel aastal Türi Spordikooli suvelaager, mille tegemiseks on uued mõtted juba olemas,“ ütles Liisa Gritšenko edasi. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles