Muusikapäev toob Järvamaale akordionitähed

Kuido Saarpuu
Copy
Akordion. Illustreeriv foto.
Akordion. Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik

1. oktoobril toimub rahvusvaheline muusikapäeva kontsertprogramm toob taas publikuni elava muusika kõikjal üle Eesti. Tänavu keskendub iga maakond omaette instrumendile või erialale, mis täidab kontserte selles piirkonnas. Muusikapäeva täht Järvamaal on akordion.

 

Muusikapäeva kontserdiprogramm tõstab au sisse elava muusika, tuues publikuni 108 kontserti kõikjal üle Eesti.

Muusikapäev on maailmas ainulaadne laiaulatuslik hea tahte projekt, milles kontserdipaigad ja esinejad osalevad vabatahtlikkuse alusel ning kõik sündmused on publikule prii sissepääsuga. Tänavu leiab üle-eestiline Muusikapäeva kontserdiprogramm aset seitsmendat korda. Muusikapäeva korraldab Eesti Muusikanõukogu.

Traditsiooniliselt kulmineeruvad päevased sündmused õhtuse muusikapreemiate tseremooniaga, kus Eesti Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapital ja Eesti Muusikanõukogu annavad üle igaaastased muusikapreemiad. Eesti Kultuurkapital annab välja üheksa preemiat ning Eesti Muusikanõukogu kolm: interpretatsiooni-, heliloomingu- ja preemia muusikaelu jaoks olulise ning väljapaistva tegevuse eest. Interpretatsioonipreemia väljaandmist toetab perekond Neivelt , heliloomingu preemia väljaandmist EAÜ Eesti Autorite Ühing ja muusikaelu tegelase preemia väljaandmist Helikunsti Sihtkapital. Muusikapäeva tseremoonia ja preemiate üleandmine toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia uues saalis. Tseremooniast toimub ERR kultuuriportaalis veebiülekanne ja erisaade sündmusest on ETV eetris kell 22.05

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse ülemaailmselt 1. oktoobril. Traditsioon algatati 1975. aastal Rahvusvahelise Muusikanõukogu tollase presidendi, legendaarse viiuldaja Yehudi Menuhini eestvõtmisel, kes kutsus üles meenutama sellel tähtpäeval, milline koht on muusikal meie kultuuris ja igapäevases elus.

ARUKÜLA MÕIS

12.25 Henri Zibo (akordion) ja Mikk Langeproon (akordion)

PAIDE MUUSIKA- JA TEATRIMAJA

13.00 Tiit Kalluste (akordion) ja Kulno Malva (akordion)

TÜRI KULTUURIKESKUS

17.00 Henri Zibo (akordion), Mikk Langeproon (akordion), Tiit Kalluste (akordion) ja Kulno Malva (akordion)

Uuri lisa: www.muusikapaev.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles