Ministeerium tahab omavalitsustele anda voli kiiruskaameraid paigaldada (1)

Urmas Glase
Copy
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Mailiis Ollino

Siseministeerium andis teada, et hakkab koostama seaduseelnõud, mis annab kohalikele omavalitsustele õiguse ja vahendid võtta kasutusele kiiruskaamerad. Lisaks kavatsetakse laiendada omavalitsuste korrakaitseametnike tegutsemisvaldkonda. Muudatuste näol on tegemist võimaluste loomisega, mitte kohustusega.

„Kiiruskaamerad aitavad tagada liiklusohutust, kuid praegu on need enamasti paigaldatud riigimaanteede äärde,“ ütles siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Veiko Kommusaar. „Soovime kiiruskaamerate võrku laiendada ning anda sel teemal võimaluse kaasarääkimiseks ka kohalikule kogukonnale. Samuti soovime omavalitsustes kasutatavate kaamerate trahviraha suunata osaliselt kohalikku eelarvesse. See annab omavalitsusele võimaluse katta kiiruskaamerate soetus- ja halduskulusid ning muulgi moel liiklusohutusse rohkem panustada.“

Türi vallavolikogu esimees Andrus Eensoo suhtub positiivselt, kui omavalitsustele antakse võimalus korrakaitses rohkem kaasa rääkida. "Tavaliselt paneb riik omavalitsuste õlule lisakohustusi, mõtlemata kust selle katteks omavalitsus raha leiab," lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles