Kas Kesk-Eestil on ambitsiooni pürgida toidupiirkonnaks?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Urmas Glase

Maaeluministeerium kuulutas välja konkursi järjelt viienda Eesti toidupiirkonna leidmiseks. Seni pole Järvamaa ega Kesk-Eesti kokad veel selgi kokku pannud. Nüüd on selleks jälle võimalus.

Varasematel aastatel on mais jõustuvat aasta toidupiirkonna tiitlit kandnud Hiiu-, Peipsi-, Pärnu- ja praegu kannab Vana-Võromaa. Toidupiirkonna tiitel annab aasta vältel ühele Eestimaa kandile toidusõprade tähelepanu koondumisega hiilgava võimalust nii kohaliku toidu, kui turismiatraktsioonide tutvustamiseks.

„Iga-aastane konkurss Eesti toidupiirkonna valimiseks on kujunenud heaks traditsiooniks. Konkurss aitab edukalt tutvustada Eesti eri paikkondade ajaloolist ja ka tänapäevast toidukultuuri ning ühtlasi edendada kohalikku väikeettevõtlust,“ ütles maaeluminister Mart Järvik.

Tagasi üles