Oktoobris hukkus tulekahjudes kolm inimest

Kuido Saarpuu
Copy
Tulekahju Lasnamäe
Tulekahju Lasnamäe Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Oktoobris hukkus tulekahjudes kolm ning vigastada sai kaheksa inimest.

Kui hukkunute puhul on keeruline ühist nimetajat välja tuua, siis suur osa vigastustega seotud sündmustest olid seotud elektriseadmete ning -paigaldiste ja toidukõrbemisega. Sel aastal on tulekahjudes vigastada saanud juba 92 inimest. Eelmisel aastal samal perioodil oli vigastatuid kokku 73. Oktoobris päästeti 18 inimest, neist kolm tulekahjust, kaks hoonetulekahju ohu olukorrast ja neli liiklusõnnetustest.

Oktoobris pidid päästjad reageerima vähemalt 44-le sündmusele, mis olid tingitud toidu kõrbemisest. Toidukõrbemistele reageerivad päästjad pea igapäevaselt, sest inimesed on hooletud - köögis toimetades ollakse hajameelsed ning toidu tegemine kipub inimestel meelest minema või jäädakse sootuks magama.

Kui hukkunute puhul on keeruline ühist nimetajat välja tuua, siis suur osa vigastustega seotud sündmustest olid seotud elektriseadmete ning -paigaldiste ja toidukõrbemisega.

Kokku toimus oktoobris 71 hoonetulekahju, neist 47 kodudes. Peamiselt tekkisid kodutulekahjud elektriseadmete kasutamisest või riketest elektriseadmetes ning lahtise tulega hooletust ümberkäimisest, lisaks oli ka küttesüsteemiga seotud tulekahjusid. Suitsuandur oli olemas vaid 34% kodudes, kus oktoobris tulekahju toimus.

Kokku oli oktoobris 1638 päästesündmust, mida on ligikaudu 500 võrra rohkem, kui möödunud aasta oktoobris. Seejuures 30% kogu kuu päästesündmustest toimusid ühe ööpäeva jooksul ehk 27. oktoobril Kagu-Eestis möllanud tormi tõttu. Valdavalt tuli tegeleda kukkunud puudega.

87 päästesündmust lahendasid kutselised komandod koos vabatahtlikega ning 193 sündmust lahendasid vabatahtlikud iseseisvalt. Septembris nõustasid kutselised ja vabatahtlikud päästjad ühtekokku 2474 kodu.

Demineerimisalaseid väljakutseid oli oktoobris 130, mille käigus tehti kahjutuks 202 lõhkekeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles