Õpilaste videokonkursi „Kokkame ise!“ võitis Laupa Põhikool

Kuido Saarpuu
Copy
Omlett.
Omlett. Foto: Aldo Luud

Maaeluministeeriumi ja Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatud õpilaste videokonkursile „Kokkame ise!“ laekusid võistlustööd 23 koolist. Tööde seast valiti parimaks Laupa Põhikooli video.

„Täname kõiki oma kokkamisvideo teinud lapsi ning tublisid õpetajaid, kes innustasid õpilasi konkursil osalema,“ ütles Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp. „Toiduvalmistamine on oluline oskus kogu eluks, mis lisaks praktilisele kasule võib pakkuda palju rõõmu ja miks mitte ka eneseteostuse võimalust. Soovime projektiga „Peakokad koolis“ jätkata ka järgmisel aastal, toomaks veelgi rohkem lapsi toiduvalmistamise juurde.“

Septembris väljakuulutatud konkursi „Kokkame ise!“ raames tuli  6.–8. klasside õpilastel valida projekti „Peakokad koolis“ materjalidest üks retsept ning teha toidu valmistamisest video. Kokku laekusid tööd 23 koolist, mõnest koolist esitati mitu võistlustööd.

Esikoha sai Laupa Põhikool õpetaja Anneli Paasi juhendamisel valminud video ahjuomleti valmistamisest.

Eesti Peakokkade Ühendus märkis ära ka Parksepa Keskkooli 6. klassi video (õpetaja Karin Peterson), mida saab näha YouTube´is, ja Tallinna Soome Kooli video (õpetaja Tiina Vänt), mis on samuti vaadatav YouTube’is.

2019. aastal alustasid Maaeluministeerium ja Eesti Peakokkade Ühendus pilootprojektiga „Peakokad koolis“, mille eesmärk on tuua lapsed toiduvalmistamise juurde ning elavdada kodundustunde. Peakokad töötasid välja lihtsad retseptid koos õppevideotega ning külastasid 100 kooli, kus 2348 last said peakoka juhendamisel süüa teha. Kuna koolide arv oli piiratud, ent vahva materjal kodundustundideks saadaval, otsustati korraldada 6.–8. klasside õpilastele videokonkurss.

Konkurss toimus Eesti toidu kuu raames, mis on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015–2020". Maaeluministeerium tähistas Eesti toidu kuud sel aastal viiendat korda, programmis oli ligi 30 sündmust, mida külastas ligikaudu 87 000 huvilist.

Projekti „Peakokad koolis“ õppematerjal on üleval Eesti toidu veebilehel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles