Paidesse tullakse mudelautodega kihutama

Kuido Saarpuu
Copy
Saare automudelism
Saare automudelism Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

18. janauaril toimub Paides Lai tänav 33 maja võimlas automudelismi juunior liiga teine etapp.

Paide avatud noortekeskuse mudeliringi eestvedaja Tarmo Alt selgitas, et 1/18 mõõdus raadio teel juhitavate elektrimudelautode võistlused on mõeldud alla kaheaastase võistluskogemusega noortele tehnikasportlastele. Lisaks saab võistlemas näha ka 1/16 ja 1/14 mudelautosid.

Juunior liiga on kutsutud ellu eesmärgiga populariseerida automudelisporti noorte ja täiskasvanute hulgas. „Juunior“ ei tähista siin mudeliklassis sünniaastat, vaid pigem spordialaga tegelemise aega.

Paide etapi esimene treening on võistluspäeva hommikul kl 10, esimene kvalifikatsioon on kl 11 ja teine kl 12. Finaalidega tehakse algust kl 13st.

Juunior liiga uus hooaeg sai alguse novembris Rakveres. Etappe on kokku kuus ning need toimuvad kevadeni. Sõidetakse nii Põlgastel, Sauel, Sakus kui ka Väike-Maarjas.

Hooaja kokkuvõttes selgitatakse välja ka parim meeskond (klubi). Meeskondlikusse arvestusse lähevad nelja parima klubisõitja punktid, mis välja sõideti.

Rakvere etapil tõid Paide sõitjad mäletatavasti koju hulgaliselt kõrgeid kohti (1. koht -Roonald Rikberg, 2.koht- Lauri Punapart ja 4.koht Kert Rohtjärv. Esimest korda A-finaali pääsenud Andreas Avloi lisas veel tugeva 6.koha).

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles