Paide muusika- ja teatrimaja uus juht sai ETV saates sõna

Järva Teataja
Copy
Martha-Beryl Grauberg
Martha-Beryl Grauberg Foto: Ants Leppoja

Novembri lõpus tuli uudis, et Paide muusika- ja teatrimaja uueks juhiks saab kommunikatsiooniekspert, ettevõtja ja õpetaja Martha-Beryl Grauberg.

Viimases ETV kultuurisaates "OP" sai Grauberg rääkida oma plaanidest Paide kultuurielu juhina. Vaata saadet siit!

Paide linnapea Priit Värk tundis heameelt, et pikad otsingud Paide ja Järvamaa kultuuritempli juhi kohale said läbi edukalt. "Uus eestvedaja Martha-Beryl Grauberg on lapsepõlvest saati olnud selle majaga seotud ning tal on selged sihid, kuidas Paide kultuurielule veel hoogu anda. Vähem tähtsam pole ka asjaolu, et kodulinn ja selle areng on talle südameasjaks," sõnas linnapea.

Martha-Beryl Grauberg elab ja töötab Paides, ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduste magistrantuuri. Viimastel aastatel on ta töötanud muu hulgas arvamusfestivali kommunikatsioonijuhi ning Paide Gümnaasiumi meediaõpetajana.

Kultuuriga on Grauberg seotud olnud kogu oma teadliku elu. Kõige tõsisemalt on ta tegelenud koorilauluga, lisaks tantsu, orkestri- ja rahvamuusika ning kõnekunstiga.

Grauberg tunnistas, et otsus muusika- ja teatrimaja direktori ametikohale kandideerimiseks ei sündinud kohe. "Mõte hakkas küpsema siis, kui selle maja inimesed soovitasid mul kandideerida," ütles ta.

"Kahtlemata on see minu jaoks põnev väljakutse, sest tegemist on Eesti mõistes unikaalse nähtusega, kus teineteise kõrval eksisteerivad Eesti noorim professionaalne teater, harrastuskollektiivid beebidest pensionärideni, kino, kultuuriüritused ning konverentsid. Näen Järvamaa kultuuri sümboliks kujunenud majas palju võimalusi nii kultuuritarbija kui -loojana ning usun, et mul on, mida endast selle maja, seal töötavate inimeste ning laiemalt Paide linna ja Eesti kultuuri heaks anda. Muusika- ja teatrimaja on kohaliku kogukonna jaoks oluline kokkusaamiskoht ning soovin, et iga linlane leiaks vähemalt kord nädalas, iga järvamaalane paar korda kuus ning Eesti teatripublik paar korda aastas enda jaoks põhjuse sellesse majja tulla," lisas ta.

Martha-Beryl Grauberg alustas tööd esmaspäeval, 2. detsembril.

Seni Paide Muusika- ja Teatrimaja juhtinud Ülle Müller pani ameti maha mullu oktoobris. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles