Mäos kogunenud Vabaerakond: Eesti demokraatia on umbe jooksnud

Kuido Saarpuu
Copy
Vabaerakond
Vabaerakond Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel laupäeval, 18. jaanuaril, kogunes Kesk-Eestis, Sämmi Grilli konverentsisaalis Eesti Vabaerakonna XVIII  esinduskogu. Esinduskogu kuulas ära erakonna esimehe vahearuande, võttis vastu uue programmilise dokumendi nimega “Vabaduse manifest” ja poliitilise avalduse ning valis uue esinduskogu eestseisuse.

Eesti Vabaerakonna esinduskogu eestseisusesse osutusid valituks Viktoria Lukats, Ain Ostra ja Märt Läänemets.

"Ma näen esimese eesmärgina valimisi puudutavate seaduste muutmist. Riik ei saa olla vaba, kui inimene ei ole vaba," ütles vastvalitud Vabaerakonna esinduskogu eestseisuse liige Viktoria Lukats ja lisas "Vabaerakond peab ellu viima oma programmis märgitud eesmärgid. Jätkan selle nimel innukalt tööd."

Eesti Vabaerakonna esinduskogu eestseisus
Eesti Vabaerakonna esinduskogu eestseisus Foto: Urmas Kesa

“Riigikogu on olukorras, kus koalitsioon ei ole koalitsioon ja opositsioon ei ole opositsioon. Isikuline koosseis, millest ei olegi kohati võimalik aru saada. Kui rahvaesindajad ei ole oma tegevuses vabad ega saa teha otsuseid oma parimast tõekspidamisest ning valijale jaoks parimast eesmärgist lähtuvalt, siis kannatab rahvas, kes tunneb ennast lüpsilehmana” ütles Vabaerakonna esimees Heiki Lill. “Iga nelja aasta tagant bluffitakse ja antakse katteta lubadusi. Keskenduma peab elanike elukvaliteedi tõstmisele. Vabaerakonna “Vabaduse manifest” toob välja olulised lahendused. Kutsume kõiki, nii Eesti elanikke, kui ka teisi erakondi tegema koostööd praeguse süsteemi muutmiseks.”

Vabaerakond valmistub 2021. aasta kohalikeks ja 2023. aasta Riigikogu valimisteks ega pea seetõttu erakondliku tegevuse lõpetamise plaane. Samas on Vabaerakond valmis läbirääkimisteks ja koostööks kõikide poliitiliste jõududega, kes meie vaateid ja põhimõtteid jagavad.

Esinduskogu on Vabaerakonna poliitiline juhtorgan, kuhu kuuluvad piirkondade ja toimkondade esindajad ning erakonna juhatuse liikmed. Esinduskogu juhib erakonda üldkogude vahelisel ajal ning annab suuniseid juhatusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles