Õpilased võistlesid kiiruses, osavuses ja tähelepanelikkuses

Anne Põder
Copy

Täna Türi ühisgümnaasiumi võimlas aset leidnud Järvamaa koolidevahelisel osavusvõistlusel «Tähelepanu, start!» näitasid lapsed teatevõistlustes oma mitmekülgsust.

Järvamaa spordiliidu projektijuht Piret Reinfeld selgitas, et võistlus koosneb kolmest teatevõistlusest, milles pannakse lapsed erinevaid osavust, kiirust, mõtlemist, tähelepanelikkust ja täpsust nõudvaid harjutusi tegema. «Kõige keerulisem on viimane teatevõistlus, kus igal osalejal on oma roll täita,» lausus ta.

Eksimuste eest saavad võistkonnad kirja vea ja sellele vastavalt ka karistussekundid. «Seega on tähtis nii kiirus kui ka täpsus,» märkis Reinfeld.

Võistkonnad on 24-liikmelised ning sinna kuulub kaks poissi ja kaks tüdrukut igast vanuseklassist 2. – 5. klassini.

Reinfeld ütles, et võistlemas oli seekord kuus Järvamaa kooli ja seitsmendaks oli osalemas külalisena Pärnu Kuninga kool, sest Pärnumaal seda võistlussarja ei tehta.

Kui esimeses kahes teatevõistluses võitiski kõiki Pärnu kool, siis oma võidušansid mängisid nad maha viimases võistluses, kus jäid viiendaks ning pidid kolme teatevõistluse kokkuvõttes leppima teise kohaga.

Esimeseks tõusis aga Türi põhikool, kes kahes esimeses võistluses oli olnud teine. Kolmanda koha viis koju Paide Hammerbecki põhikool ning neljandaks jäi Paide Hillar Hanssoo põhikool.

Tublit konkurentsi pakkusid ka Laupa põhikool, Roosna-Alliku põhikool ja Retla-Kabala kool.

Reinfeld lausus kiidusõnu võistlust läbi viinud Türi põhikooli õpetaja Merle Vantsile, kes koos vanematest õpilastest abilistega jälgis täpselt võistluste kulgu ning võistlejate eksimusi. «Tal on juba sel alal kogenud meeskond ning töö sujub kenasti,» märkis ta.

«Tähelepanu,start!» võistlussarjas tuleb ka teine osavõistlus, mis toimub 19. veebruaril Pärnu Kuninga koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles