Muusikaliteater kutsub prooviesinemisele

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Eliisa Vellama

Selle aasta suvel jõuab Eesti Noorte Muusikaliteatri kodulavale Türi Kultuurikeskuses maailmakuulus “High School Musical”, ning teater on välja kuulutanud prooviesinemised üle terve Eesti.

“High School Musical" on minu generatsiooni üks lemmikfilmidest, vähemalt nende noorte seas, keda mina tean. Kui aastal 2006 kooli läksin, ilmus esimene film. See oli 14 aastat tagasi, kuid ma olen üsna kindel, et kõik laulud ja stseenid on meil siiani eredalt meeles,” paljastab muusikali lavastaja Mark Oja repertuaari valiku osas tagamaid.

Eesti Noorte Muusikaliteatri looja ja kunstiline juht Kaarel Orumägi meenutab samuti aegu, mil muusikalfilmi kõik kolm osa olid suured hitid noorte seas. “Töötan teatrikoolis hääleseadjana ning enamik minu praegustest õpilastest on vanuses 16 ja alla selle. Paljud neist ei olnud minu üllatuseks sellest muusikalist mitte midagi kuulnud. Seetõttu sooviksime ka uuele generatsioonile tutvustada meie elusid muutnud lavateost.”

Just sellel põhjusel soovibki Eesti Noorte Muusikaliteater lavaversiooni taas Eestisse tuues teha suure kummarduse teose autoritele ja originaalesitajatele. High School Musical on olnud Eestis lavalaudadel ka varem, täpselt kümme aastat tagasi NUKU teatris. 

Prooviesinemised toimuvad kahes voorus, millest esimene viiakse läbi kuues Eesti linnas - Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Kuressaares ja Türi märtsi lõpus ja aprilli alguses.

Prooviesinemised toimuvad kahes voorus, millest esimene viiakse läbi kuues Eesti linnas - Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Kuressaares ja Türi märtsi lõpus ja aprilli alguses.

Teine voor toimub Tallinnas 11.aprillil. Ühtlasi mainib Orumägi, et kui noor huviline tunneb, et üks või teine element (laulmine, tantsimine, näitlemine) ei ole temal nii tugev kui mõni teine, siis karta pole midagi. Muusikalides on rolle ka nendele kellel üks või teine ala on teistest nõrgem. Julgus ja pealehakkamine on kõige olulisem.

Prooviesinemise informatsiooni ja kandideerimisvormi leiab siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles