Polaarrändur tuleb Väätsale jutuõhtule

Järva Teataja
Copy
Tanel Tuuleveski sõnul oli Antarktikas suurimaks ohuks külmakahjustuste saamine. Õnneks Tuuleveski kahjustusi ei saanud. 
Tanel Tuuleveski sõnul oli Antarktikas suurimaks ohuks külmakahjustuste saamine. Õnneks Tuuleveski kahjustusi ei saanud. Foto: Erakogu

15. veebruaril toimub Väätsal asuvas Eesti jalgrattamuuseumis jutuõhtu, kus oma seiklustest ja tegemistest vestab alpinist ja rännumees, Väätsalt pärit Tanel Tuuleveski.

Tanel Tuuleveski sõitis eelmise aasta lõpus Antarktikasse, et suusatada esimese eestlasena üksinda 940 kilomeetrit rannikult lõunapoolusele. Üle kuu aja kestnud matka jooksul ei olnud Tuuleveski sõnul kõige raskemaks katsumuseks mitte jäine ilm või suur füüsiline pingutus, vaid hoopis perest.

Tuuleveski on alpinistina vallutanud maailma kõrgeimate mägede tippe. Mõte üksinda lõunapoolusele suusatada sai ta aga kahe aasta eest, kui osales Patagoonia matkal Lõuna-Ameerikas. Tuuleveski meenutab, et nende norrakast grupijuht, kes ühtlasi on tugev polaarmatkade sell, käis talle sellise idee välja.

Tuuleveskile hakkas mõte kohe meeldima ning ta hakkas asja uurima ja infot koguma. Umbes aasta enne reisi hakkas ta enda sõnutsi sihipärasemalt tegutsema ning eelmise aasta suve alguses sai tehtud kindel otsus, et aasta lõpus on Antarktikasse minek.

President Kersti Kaljulaid tunnustas tänavu Tuuleveskit Valgetähe V klassi teenetemärgiga.

Jutuõhtu algab kell 17 ja on huvilistele tasuta. Enne ja pärast reisimehe seikluste kuulamist on võimalus tutvuda ka muuseumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles