Kevadtorm peetakse tänavu Kesk-Eestis

Kuido Saarpuu
Copy
Kevadtorm
Kevadtorm Foto: Ardi Hallismaa

Kaitsevägi korraldab 21.aprillist kuni 22.maini õppuse Kevadtorm, millel osaleb enam kui 10 000 sõdurit Eestist ja liitlasriikidest.

Õppusel harjutab kaitsevägi erinevate tasandite staabitöö protseduure ja juhtimisvõimet ning kaitseväe ning Kaitseliidu tegutsemist koostöös liitlasüksustega kriisi ja sõjaaja ülesannete täitmiseks. Samuti kontrollitakse õppusega kaitseväe lahinguplaanide sünkroniseeritust, juhtimistasandite vahelist koostööd ja üksuste valmisolekut lahinguülesannete täitmiseks.

„Kevadtorm on oluline osa kaitseväe väljaõppetsüklist ning vajalik meie üksuste ja liitlaste omavahelise koostöö arendamiseks. Kaitsevägi on ääretult tänulik kõikidele omavalitsustele ja maaomanikele, kes võimaldavad meil õppust oma maa-aladel korraldada, sest oma riigi kaitsmist on alati kõige parem harjutada võimalikult tõetruus keskkonnas,“ ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.

Esmakordselt on Kevadtormi põhifookus Kesk-Eestis Rapla-, Kehtna-, Türi-, Põhja-Pärnumaa ning Põhja-Sakala ja Viljandi valdade territooriumitel. Kuid väljaõpet viiakse läbi samuti ka Lääne- ning Lõuna-Eestis. Õppuse aktiivsed tegevused toimuvad nimetatud piirkondades 8.-15. maini. Kevadtorm kulmineerub kaitseväe keskpolügoonil 16.-22. maini toimuvate lahinglaskmistega.

Esmakordselt on Kevadtormi põhifookus Kesk-Eestis Rapla-, Kehtna-, Türi-, Põhja-Pärnumaa ning Põhja-Sakala ja Viljandi valdade territooriumitel.

Türi vallas on peale tavapärase õppetegevuse planeeritud ka linnalahingute harjutamist Särevere-Türi ruumis vahemikus 12.-13.05. Saaremaale sõitjad peaksid arvestama ka sellega, et Lääneranna vallas on Virtsu-Lihula-Vatla piirkonnas aktiivsemat kaitseväe tegevust.

Kogu õppuse perioodil on üle Eesti tavapärasest rohkem kaitseväe tehnika kolonnide liikumist, seetõttu tuleks Kevadtormi vältel olla liikluses veelgi tähelepanelikum ning jälgida muutuda võivat liikluskorraldust. Ka toob õppus kaasa nii kaitseväe kui liitlaste õhuvahendite aktiivsemat kasutamist.

Kaitsevägi annab endast parima, et mitte liigselt häirida õppuse ala elanike argielu ning kasutada õppuse alasid heaperemehelikult. Küsimuste ja tagasiside korral pöörduge julgelt õppuse alal ringi liikuvate „CIMIC“ märgistust kandvate osalejate poole. Kiireloomulisemate murede korral saate kontakteeruda tsiviil-sõjalise koostöö (CIMIC) spetsialistidega numbril 5696 11267 või kevadtorm@mil.ee.

Kevadtorm on Eesti kaitseväe iga-aastane lahingõppus. Esimene Kevadtormi õppus peeti 2003. aastal. Eelmisel aastal toimus õppus 29. aprillist 17. maini peamiselt Ida-Eesti piirkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles