Paide gümnasistid ootavad omale varje

Anne Põder
Copy
Paide gümnaasiumi vastu tundsid paljud õpilased huvi juba enne selle avamistki.
Paide gümnaasiumi vastu tundsid paljud õpilased huvi juba enne selle avamistki. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Paide gümnaasium korraldab järgmisel nädalal koolis gümnasistivarju nädala, kuhu oodatakse osalema peatselt põhikooli lõpetavaid noori, kel soov riigigümnaasiumist rohkem aimu saada.

Paide gümnaasiumi korraldusjuht Margit Udam ütles, et põhiliselt on gümnasiste varjutama oodatud põhikoolide lõpuklasside õpilased, kuid kätt ei panda ette ka kaheksandikele, kel on juba eelnev huvi gümnaasiumis õpinguid jätkata olemas.

Udam lisas, et 9. – 13. märtsini on huvilisi valmis vastu võtma suur hulk gümnaasiumi erineva vanuseastme õpilasi. «Kui varjuks tulijal on endal meie koolis mõni hea tuttav olemas, keda ta tahab päeva jooksul jälgida, tuleb tal tema nimi registreerimisankeeti kindlasti kirja panna. Kui aga kindlat soovi kedagi varjutada pole, määrab kool ise talle õpilase, kellega koos koolis päev veeta,» selgitas ta.

Selleks, et gümnasistivarju päeval osaleda, tuleb Udami sõnul täita eelnevalt registreerimisankeet, mille leiab kooli Facebookist ja kodulehelt.

Varjuks olemine kestab Udami sõnul terve koolipäeva. «Koolist huvitatud õpilane saab tutvuda gümnasisti igapäevaeluga, osaleda tundides, tutvuda õppetööga, süüa tasuta koolilõunat ja suhelda õpetajatega,» selgitas ta.

Ettevõtmise eesmärk on julgustada Järvamaa põhikooli lõpetajaid õpinguid Paide gümnaasiumis jätkama näidates, milliseid õppimisvõimalusi kool pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles