Esimest korda 20 aasta jooksul: Albu suusasõit jääb pidamata

Kuido Saarpuu
Copy
Albu suusavõistluse peakangelane Jaak Mae rühib enam kui 2000 pealtvaataja ergutusel ees ja Vassili Rotšev tema kannul. Lõpuks läheb Venemaa suusakuulsus oma teed ja võidab Jaak Mae karika.
Albu suusavõistluse peakangelane Jaak Mae rühib enam kui 2000 pealtvaataja ergutusel ees ja Vassili Rotšev tema kannul. Lõpuks läheb Venemaa suusakuulsus oma teed ja võidab Jaak Mae karika. Foto: Andrus Eesmaa

Kuigi nädala alguses oli Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik maha sadanud loodusliku lume järel suusavõistluste suhtes veel lootusrikas, siis nädala teiseks pooleks oli lumi kadunud ja selge, et võistlusedki jäävad ära. 

"Kahjuks  loodusele vastu ei saa ja peame sel aastal 20. Albu suusasõidu Jaak Mae karikatele ära jätma," lausus ta. "Käesolev talv on olnud erakordselt soe ning keskuse 12aastase ajaloo jooksul pole sellist talve varem nähtud. Viimaste päevade vihm ja päike on oma töö teinud ja suusarajad, mis veel nädalavahetusel olid head, on kohati siiski ära sulanud ning nendel heatasemelist võistlust korraldada ei õnnestu."

Kertsmik palub vabandust kõigilt nendelt, kes olid sihiks seadunud võistelda Jaak Mae karikatele. "Loodame, et järgmisel aastal saame läbi viia juubelihõngulise 20. Albu suusasõidu Jaak Mae karikatele," sõnas ta.

Ajakava järgi pidi sel laupäeval olema Albu suusasõit ja pühapäeval noortesuusasarja etapp. 

Märtsi teise poole oli plaanitud veel hulk võistlusi Valgehobusemäe teatemaratonist mäefestivalini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles