Koole oodatakse ettevõtlusmänge laenutama

Järva Teataja
Copy
Ettevõtlusküla viidad.
Ettevõtlusküla viidad. Foto: Paide Hillar Hanssoo põhikool/Facebook

Eelmisel nädalal on Paide Hillar Hanssoo põhikoolis avatud ettevõtlusküla, mis on õpilastele suunatud majandus- ja ettevõtlusalane mäng. Järvamaal korraldatakse seda esmakordselt.

Ettevõtluskülas ringi liikudes saavad 7. - 9.klasside õpilased nädala jooksul osa ettevõtlusest. Külastuste käigus õpitakse, kuidas toimib ühiskond, mis roll on pangal, omavalitsustel, meditsiinikeskustel, meedial ja erinevatel ettevõtetel. 

Õpilastele antakse ülevaade raha liikumisest, maksudest ja laenudest. Samas räägitakse ka kohustustest ja ohtudest, mis rahaga hoolimatul või ebamõistlikul ümberkäimisel võivad ohustada.

Riigi Tugiteenuste Keskus otsustas toetada Järvamaa tööhõivekava ka perioodil 2020-2023. Tööhõivekava eesmärgiks on majandusaktiivsuse sh. tööhõive ja ettevõtlusaktiivsuse kasv väljaspool suurlinnu.

Noortele suunatud tegevuste  eesmärgiks on õpilaste ja õpetajate ettevõtlikkuse edendamine läbi motiveeriva ja  toetava keskkonna loomise. Üks tegevusi sellel perioodil on Ettevõtlusküla mängude rakendamine Järvamaa haridusasutustes.

Järvamaa koolieelsed lasteasutused ja üldhariduskoolid saavad arenduskeskusest mänge laenutada ja neid oma õpilastele praktilise ettevõtlusõppe eesmärgil läbi viia.

Mängude laenutamine on Järvamaa haridusasutustele tasuta.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles