Kalju Lepiku juubeliaasta avasündmus lükkub suvesse

Copy
Kui Kalju Lepik 1944. aastal Hiiumaalt Rootsi põgenes, sai temast Eesti vabaduse eest võitleja, sõdalane värsivibuga, nagu eesti kirjanduslugu teda nüüd tituleerib.
Kui Kalju Lepik 1944. aastal Hiiumaalt Rootsi põgenes, sai temast Eesti vabaduse eest võitleja, sõdalane värsivibuga, nagu eesti kirjanduslugu teda nüüd tituleerib. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Seoses koroonaviiruse nakkusohuga lükkub edasi laupäeval. 14. märtsil Paide raekoja saalis toimuma pidanud Järvamaalt võrsunud luuletaja Kalju Lepiku sajanda juubeliaasta avasündmus. Ühtlasi jääb ära ka samal päeval toimuma pidanud Järvamaa Muuseumi Sõprade Seltsi aastakoosolek. Esialgse plaani kohaselt loodavad korraldajad Lepiku juubeliaasta avasündmuse ning seltsi aastakoosolekuga maha saada suve alguses.

2020. aastal möödub sada aastat tunnustatud Eesti kirjamehe Kalju Lepiku sünnist. Tegemist on luuletajaga, kes paljude kirjanike, kriitikute ja kirjandusloolaste arvamistes on kahtlemata üks meie kõigi aegade rahvuslikumaid loojaid. Ta sündis Järvamaal Koerus kontoriametniku pojana 7. oktoobril 1920. aastal. Tähelepanuväärne on see, et Järvamaalt pärineb teinegi Eesti luule suurkuju, Hando Runnel, ning seda rahvuslikkust, mida esindas Runnel oma loominguga kodumaal, kandis Kalju Lepik paguluses.

Kalju Lepiku juubeliaasta sündmused kulmineeruvad sügisel Koerus peetava luulepäeva, mälestusmärgi avamise ja konverentsiga. Mälestusmärk tuleb Koeru Aruküla mõisa parki ning kõikidel soovijatel on võimalus anda oma panus annetuse näol tunnustatud kodukandi kirjamehe mälestuse jäädvustamiseks.  Annetused saab kanda Koeru haridus- ja kultuuriseltsi arveluskontole SEB EE711010702008158006 selgitusega „Kalju Lepiku mälestusmärgi heaks“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles