Järvamaa toidupoed vähendavad nakkusohtu igal võimalikul moel

Anne Põder
Copy
Maxima kaupluste siseraadio soovitab rahvarohkel ajal kaupluses kanda maski, desinfitseerida käsi ja hoida kahemeetrist vahemaad. Tegemist on soovituste, mitte kohustustega.
Maxima kaupluste siseraadio soovitab rahvarohkel ajal kaupluses kanda maski, desinfitseerida käsi ja hoida kahemeetrist vahemaad. Tegemist on soovituste, mitte kohustustega. Foto: Anne Põder

Täna Paide ja Türi toidukauplustes olukorraga tutvudes ei leidnud Järva Teataja küll ühtegi kauplust, kus terviseameti juhistele oleks vilistatud.

Igal pool on poodidesse sisenedes üleval turvalist ostlemist meelde tuletavad juhised, kassade juures pakutakse käte desinfitseerimisvahendeid, mõnes poes saab kätte tõmmata ka ühekordsed kindad. Samuti on kõikjal kahemeetrist vahemaad meelde tuletavad sildid ning põrandatel soovituslikku distantsi tähistavad kleebised. Suuremate kaupluste siseraadiod tuletavad iga natukese aja tagant meelde kaupluses käitumise reegleid.

Mitmes poes on kassades müüjate ja ostjate vahele pandud pleksiklaasist turvaseinad, mis on mõeldud vastastikuseks kaitseks. Müüjad kannavad kummikindaid ning mõnel pool, kus turvaklaasi pole, tõmbavad ostjaga suhtlemise hetkeks ette maskid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles