Kiiruseületajad ja joobes juhid annavad politseile jätkuvalt tööd

Anne Põder
Copy
Eelmisel reedel kontrollis politsei liiklejate liikluskäitumist Tallinna-Tartu maanteel (vt ka väikseid fotosid). Pildil on kiirusemõõtmisega ametis Paide politseijaoskonna patrullpolitseinik Valdur Mõttus.
Eelmisel reedel kontrollis politsei liiklejate liikluskäitumist Tallinna-Tartu maanteel (vt ka väikseid fotosid). Pildil on kiirusemõõtmisega ametis Paide politseijaoskonna patrullpolitseinik Valdur Mõttus. Foto: Dmitri Kotjuh

Vaatamata eriolukorra ajal vähenenud liiklussagedusele pole politseil mahti käed rüpes istuda. Taltsutamist vajavad nii kiiruse ületajad kui ka joobes juhid.

Paide politseijaoskonna välijuht Valdur Mõttus kinnitas Kanal 2 uudistesaatele Reporter antud intervjuus, et Maanteeameti analüüs kriisiaegse liiklussageduse kohta riigimaanteedel, peab igati paika.

Ta tõdes, et liiklustihedus on tõesti vähenenud, kuid seda põhiliselt sõiduautode arvelt. "Veoautosid liigub teedel jätkuvalt päris palju," märkis ta.

See aga ei tähenda Mõttuse sõnul, et politseil oleks teedel vähem tööd. Vastupidi, autojuhtidel on Mõttuse tähelepanekut mööda kujunenud mingil põhjusel arusaam, et kui autosid on tee peal vähem, siis võib liiklusreeglites kõrvale vaadata ja näiteks gaasi juurde vajutada.

Sellest tulenevalt peab politsei ka eriolukorra ajal liikluse kontrollimisega isegi intensiivsemalt tegelema kui varem. Näiteks möödunud nädalavahetuselgi tabas politsei mitmeid kiiruseületajaid. "Mitte küll rekordivääriliste vahelejäämistega, kuid üle 40 kilomeetri tunnis piirkiirust ületades sõideti siiski kiirusmõõturite näitudesse sisse," täpsustas ta.

Mõttuse juttu vastutustundetutest liiklejatest ja jätkuvalt juhtuvatest õnnetustest kinnitab ka statistika, mille järgi pole liiklusõnnetuste ja nendes vigastada saanud inimeste arv eriolukorra eelse ajaga võrreldes vähenenud.

Samuti pole Mõttuse sõnul liiklusest kuhugi kadunud roolijoodikuid. "See, et suuri puhumisreide hetkel ei korraldata, ei tähenda, et politsei sõidukijuhte ei kontrolliks," ütles ta.

Igapäevase statistika järgi jääb praegugi sama palju joobes juhte vahele kui varasemal ajal. "Kontroll on pisteline ja kuna liiklus on hõredam, on ka tõenäosus vahele jääda joobeseisundis rooli istunud autojuhtidel suurem," hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles