Paide Maxima töötajal diagnoositi koroonaviirus, kauplus läheb desinfitseerimisele

Järva Teataja
Copy
Kolmapäeva hommikul oli Paide Maxima suletud.
Kolmapäeva hommikul oli Paide Maxima suletud. Foto: Tiit Reinberg/Järva Teataja

Kolmapäeva ennelõunal hakkas levima info, et Paide Maxima on suletud, kuna ühel töötajal avastati koroonaviirus. ​Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Regina Salmu kinnitas, et Paides on ühel töötajal võetud positiivne proov ning kolmapäeval saadeti kõik töötajad koju, et kauplus desinfitseerida.

Maxima Eesti tegevjuhi Edvinas Volkase sõnul jõudis nendeni kuuldus, et Paide linnas on tuvastatud koroonaviirusega nakatunud inimene, kes sellest hoolimata on külastanud Paide kauplusi sh ka Maxima poodi.

"Pärast selle info saamist saatsime kõik Paide Maxima kaupluse 18 töötajat testimisele. Täna saadud testitulemustel ilmnes, et testitutest töötajatest 17 on negatiivsed ja üks positiivne,“ selgitas Volkas.

Sellega seoses suleti Paide Maxima kauplus kohe ning kõik töötajad saadeti koju. Volkas kinnitas, et päeva jooksul viiakse läbi kaupluse põhjalik desinfitseerimine. Töötajatel võimaldatakse olla kodus ja nädala pärast tehakse kordustest.

„Homsest, 9. aprillist, on Paide Maxima uuesti avatud ja mehitatud Maxima SOS-meeskonnaga ning nende negatiivse testitulemuse saanud töötajatega, kellel puudus otsene kontakt positiivse testitulemuse saanud töötajaga. Maxima hakkas moodustama SOS-meeskondi kohe eriolukorra kehtestamisel, et oleks võimalik asendada haigestunud või mingil muul põhjusel töölt puuduvaid töötajaid,“ lisas Volkas.

Ta lisas, et kuna Paide ja Türi asuvad geograafiliselt lähestikku, siis otsustati testida ka Türi Maxima kaupluse töötajaid ning kõik testitulemused osutusid negatiivseteks.

„Oleme kindlad, et ellu viidud meetmed tõstavad veelgi turvalisust ja ohutust kaupluses, kuid suur palve ka klientidele – palume haigusnähtudega poodi ostlema mitte tulla, sest vaid üheskoos on võimalik vähendada nakatumisohtu nii töötajatel kui ka klientidel toidupoodides, mis on meile kõikidele eluks vajalik, et raske aeg üle elada,“ edastas omapoolse palve Edvinas Volkas.

Koroonaviirusevastased meetmed Maxima kauplustes:

  • Puhastame kõiki pindasid kaks korda päevas – hommikul ja pärastlõunasel tipptunnil ja iseteeninduskassade alasid iga kahe tunni tagant.
  • Kõikide kärude ja korvide desinfitseerimine peale iga kasutuskorda – oleme kauplustes eraldanud ostukorvid ja -kärud vastavalt sellele kas need on värskelt desinfitseeritud või kasutatud.
  • Oleme rakendanud igas kaupluses kontrolli- ja raporteerimissüsteemi, millega tagada kehtestatud hügieeni- ja sanitaarnõuete järgimine.
  • Kontrollime igahommikuselt kõikide kauplusetöötajate tervist, mõõtes nende kehatemperatuuri.
  • Kõikidele kassadele on paigaldatud kaitsesirmid ja kõik töötajad on saanud isiklikud desinfektsioonivahendipudelid.
  • Kõik ostjatega otseses kontaktis olevad töötajad kannavad plastikust kaitsemaske.
  • Kõik kaupluse töötajad peavad kandma ühekordseid kaitsemaske.
  • Oleme paigaldanud klientidele kõikide kaupluste sisenemis- ja väljumisalale desinfektsioonivahendid ja teavitused käte desinfitseerimise olulisusest
  • Kassade ette on paigaldatud kleeplintidest märgised, mis markeerivad soovituslikku distantsi ostjate vahel ja märgistused piirkondadesse, kus inimesed seisavad järjekordades: värske liha- ja kalaletid, kulinaaria, grilli- ja kondiitriletid.
  • Monitoorime järjekordasid pikivahe hoidmiseks, et vältida üle viie inimese pikkuste järjekordade tekkimist kassades ja samal ajal monitoorime ka kauplust külastavate klientide koguarvu. Juhul kui kaupluses on kassades enam kui viis klienti ja kõik kassad on hõivatud, sulgeme kaupluse ajaperioodiks, mille vältel saame vähendada kassajärjekordi ja kaupluses viibivate klientide arvu.
  • Pakendasime kõik kaalutooted, mida ei ole võimalik kodus pesta – näiteks erinevad pagaritooted, küpsised.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles