Maanteeameti jätkab klientide teenindamist kontaktivabalt

Järva Teataja
Copy
Maanteeamet.
Maanteeamet. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

​Tänaseks on võimalik kontaktivabalt või minimaalse kontaktiga osutada enamikke Maanteeameti teenuseid. Nakkusohu vähendamiseks on alates eriolukorra algusest klientidele postiga koju saadetud rohkem kui 14 000 dokumenti (näiteks juhiload ja sõiduki registreerimistunnistused) ning pakiautomaatidesse ligi 500 registreerimismärki.

Maanteeameti e-teeninduses saab registreerida, osta ja müüa sõidukeid, vahetada juhiluba ning vajalikud dokumendid tellida postiga koju. E-posti teel saab näiteks registreerida veesõidukeid ja põllumajandustehnikat ning taotleda rahvusvahelist juhiluba, tellida pädevustunnistust.

Alates eriolukorra algusest on Maanteeameti e-teeninduses vormistatud 7923 sõiduki omanikuvahetust, ajutiselt kustutatud 6304 sõidukit ning vahetatud 3924 juhiluba. 

Kuna enamikke teenuseid on võimalik kontaktivabalt (e-teeninduses või e-kirja teel) osutada, siis viiruse leviku tõkestamiseks piiratakse endiselt teenuste osutamist teenindusbüroodes. Bürood teenindavad eelneva kokkuleppe alusel üksnes neid kliente, kellele ei ole võimalik e-teeninduses või e-postiga teenust osutada ja kellel on vältimatu vajadus ameti teenuseid kasutada.

Eksameid vastu ei võeta

Siiski ei saa kontaktivabalt vastu võtta teooria- ja sõidueksameid. Kui eriolukord lõppeb, siis annab Maanteeamet neile, kelle eksam sel ajal ära jäi, uue eksamiaja riigilõivu vabalt. Nende eksamiaegu, kes on end eksamitele registreerinud läbi autokooli, muudetakse koostöös autokooliga.

Oluline on meeles pidada, et taotluste läbivaatamise kiirendamiseks tuleb täpselt järgida kodulehel või e-teeninduses olevaid juhiseid.

Maanteeamet osutab teenuseid kontaktivabalt kuni 26.04 ning siis vaatab meetmed üle ja annab jooksvalt kodulehel teada edasistest tegevustest.

Kõige parem on püsida kodus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles