Välismaised ilmaportaalid ennustavad: millal saabub lõpuks kevadsoe?

Järva Teataja
Copy
Kevadilm
Kevadilm Foto: Urmas Luik

Aprillikuu ilm tõotab erinevate ilmaportaalide andmetel tulla üsna muutlik ja mitte kõige päikselisem. Kuu teises pooles võivad küll tulla mõned päevad, mil sooja on pea 20 kraadi, kuid pärast seda tuleb taas vihmasem periood.

Norrakate ilmaportaal yr.no on oma ennustustes pigem tagasihoidlik ning lubab lähemaks kaheksaks päevaks pigem jahedat ilma. Temperatuur püsib umbes kolme kraadi juures, järgmise nädala alguses sajab vihma ning pärast seda jätkub vahelduva pilvisusega ilm.

yr.no prognoos aprilliks
yr.no prognoos aprilliks Foto: kuvatõmmis: yr.no

Venelaste ilmaportaal Gismeteo on vähemalt soojakraadide osas veidi optimistlikum. 3 kraadi asemel prognoosivad nad järgmiseks nädalaks ajaks päevasel ajal keskmiselt 6  kraadi sooja. Kuu teises pooles peaks õhutemperatuur Gismeteo ennustuse järgi peaaegu suviste soojakraadideni kerkima: näiteks 24. aprilliks lubatakse 19 plusskraadi.

Küll aga tuleb aprill Gismeteo prognoosi järgi märksa vihmasem kui norrakate ennustuse järgi. Venelased ennustavad vihma peaaegu igaks päevaks, järgmisel nädalal võib veel ka lund ja lörtsi tulla. Päris päikeselisi päevi tuleb ehk kuu lõpus, kuid neile järgneb taas vihm.

Gismeteo prognoos aprilliks
Gismeteo prognoos aprilliks Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Eesti riigi ilmateenistus ennustab, et kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normist kõrgem (norm 3,7..5,9°C). Sademeid on normi piires (norm 25..37 mm). Üldiselt tuleb aprilli ilm muutlik.

Kõige sajusem ja tuulisem on ilm kuu algul, kui sajab lisaks vihmale ka lund ja lörtsi ning edela- ja lõunatuul on tormine. Aprilli keskpaiku on ülekaal kuiva ilma tagavate kõrgrõhkkondade käes. Kuu lõpus on taas oodata Atlandi madalrõhkkondade suuremat survet ning kuivemad ilmad vahelduvad sajusematega – enamasti sajab vihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles