Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab: värske isa läks tõstukiga haiglaakna taha

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Sulo Särkinen

Koroonaviiruse hirmus on mitmed sünnitusmajad ja sünnitusosakonnad üle Eesti on keelanud isadel ja tugiisikutel sünnitustel viibimise ning sünnitusjärgse külastuse. Türi noortekeskuse juht Sulo Särkinen, kelle kaasa Katrin kolmapäeva õhtul pisipoja sünnitas, tegi haiglasse ometi üllatusvisiidi. Eriolukorras aga tuli selleks kasutada ka erilisi meetodeid ja haigla kolmanda korruse akna taha pääses õnnelik isa, kaasas roosikimp, oma poega ja abikaasat neljapäeval uudistama tõstuki abil.

Särkinen ütles, et kaasa Katrin ei teadnud tema plaanist midagi ja seega läks üllatus igati korda. Lisaks isale olid perelisa uudistama tulnud ka sõbrad tantsurühmast Väiksed Viisud, lehvitades haiglapalatis olijatele tänavalt.

„Eks see olukord oli keeruline muidugi, et ma ise haiglasse kaasa ei saanud minna, aga midagi pole teha,” nentis Sulo Särkinen. Kaasale sai ta enne sünnitust kaasa elada telefoni teel ning esimese pildi pisipojast nägi ta ära videokõne vahendusel. Pisipoeg tuli Järvamaa haiglas ilmale kolmapäeva õhtul kell 20.22 ning ema ja lapsega on isa sõnul kõik hästi. Värske ilmakodaniku strateegilised numbrid on 4560 g ja 54 cm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles