Vabatahtlike seltsiliste teenus laieneb Türi valda

Kuido Saarpuu
Copy
Eakas inimene jalutuskepiga. Pilt on illustreeriv.
Eakas inimene jalutuskepiga. Pilt on illustreeriv. Foto: Tiina Oja

Juba poolteist aastat on Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtlikud seltsilised pakkunud  eakatele ja erivajadustega inimestele.

 

Meie vabatahtlikud seltsilised on eakatega ning erivajadustega inimestega teinud koos kodutöid, käinud kinos, kalmistul ja kultuuriüritustel, mänginud lauamänge ning teinud käsitööd. Samuti on koos meisterdatud, käidud jalutamas ning tehtud hommikuvõimlemist. Eriolukorras pakuvad vabatahtlikud tuge peaasjalikult telefonivestluse teel.

Seega, kui avalikud teenused on suunatud pigem esmaste vajaduste rahuldamiseks, siis vabatahtlik seltsiline saab pakkuda inimlikku tähelepanu ja emotsionaalset rahulolu.

​Meie vabatahtlikud seltsilised on eakatega ning erivajadustega inimestega teinud koos kodutöid, käinud kinos, kalmistul ja kultuuriüritustel, mänginud lauamänge ning teinud käsitööd.

Kui eriolukord on su eneselegi ootamatult koduseinte vahele jätnud, näiteks kuulud COVID-19 riskigruppi või oled viiruse tõttu karantiinis, anna endast julgelt märku. Praeguses erilises olukorras ei peaks tundma häbi, et üksildus vaevab ning tahaks kellegagi rääkida. See on täiesti mõistetav ja arusaadav soov.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles