Ratturite maikuised pidupäevad jäid Järvamaal olemata

Kuido Saarpuu
Copy
Valgehobusemäe rattamaraton
Valgehobusemäe rattamaraton Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Rattamaratonide sarja Estonian Cup 2020. aasta juubelihooaja oleks mai keskel pidanud avama Valgehobusemäe rattamaraton. Tegelikult oleks sarja avaetapp pidanud olema midagi sootuks suuremat- Valgehobusemäele oli kavandatud rahvusvaheline maastikurattafestival ja lisaks maratonile oleksid toimuma pidanud ka XCO võistlused (tehniliselt raskel rajal toimuv maastikurattakross).

 

Kõik ettevõtmised jäid planeeritud ajal ära.

Hawaii Express Estonian Cup korraldustoimkonna nimel tõi asjasse selgust Allar Tõnissaar. „Seoses Covid-19 haiguse tõttu kehtestatud eriolukorra ja teadmatusega, millal Eestis spordiüritusi endisel kujul taas korraldada võib, otsustasime teha selle aasta sarjas mõned muudatused. Planeeritud muudatused puudutavad esialgu sarja esimest kahte etappi,“ kirjutas ta. „Tähistame osalejate jaoks kahes Eestimaa paigas kaks statsionaarset 20 – 25 km rada. Peale eriolukorra lõppu alates 25. maist on kõigil registreerunutel võimalus need rajad oma nutiseadmeid kasutades läbida. Nutiseadmesse salvestatud sõidu saab laadida üles estoniancup.ee kodulehele, et oma tulemus kirja saada. Neid saab saata kuni 28. juunini.“

Alates juulikuust loodavad võistluste korraldajad sarjaga jätkata endisel kujul ja kokkulepitud kuupäevadel.

Kahe esimese etapi tähistatud rajad on Kalevipoja rattamaraton – stardi ja finišiga Palamusel ja Raplamaa rattamaraton – rada valmistatakse ette Keava mägede ümbrusse.

Ühe ringi läbimisel saab kirja poolmaratoni tulemuse, kahe ringi läbimisel maratoni ja kolme ringi läbimisel GP tulemuse.

Allar Tõnissaar lisas, et sarja esimesena planeeritud Valgehobusemäe etapp ei toimu eelkirjeldatud viisil. „Otsustasime sellele etapile leida uue kuupäeva meie oma sarja siseselt või koostöös alaliidu teiste üritustega, kahjustamata ülejäänud rattakalendri huve. Hetkel on Valgehobusemäe etapi toimumisaeg veel lahtine.“

Estonian Cup rattamaratonide sarjas peaks tänavu olema kuus etappi. Nagu ka teises suures sarjas- Bosch Eesti maastikurattasarja maratonide sarjas. Tänavuse hooaja kaks esimest, maikuist etappi- 20. Mulgi rattamaratoni ja 22. Rõuge rattamaratoni lükati edasi augustisse. Seejärel muudeti taas kalendrit ning anti teada, et hooag saab juuni asemel alguse hoopis juulis. (JT)

Valgehobusemäe rattamaraton

Valgehobusemäe rattamaraton toimus Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses esmakordselt 2015. aastal. Tavapäraselt on Järvamaa etapile pedaalima tulnud tuhatkond ratturit.

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik on maakonnalehele rääkinud, et rattamaratonide sarja pääsemine tulnud niisama. «Etappide korraldamiseks on suur konkurents. Ühelt poolt peab kasutatav maastik võistlusteks sobima, teisalt tuleb meil võistluste tasemel teenindamiseks kokku saada 78 vabatahtlikku,» on ta selgitanud.

Seekord läks nii, et Estonian Cupi korraldaja Allar Tõnisson oli ühele etapile asukoha leidmisel hädas ja Peeter Deedov lunastas kord väljakäidud veksli ning pakkus asendus­etapiks Valgehobusemäge. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles