Otsustatud: Kiirlaskumine lükatakse järgmisse aastasse

Kuido Saarpuu
Copy
Üheksas Türi-Tori kiirlaskumine.
Üheksas Türi-Tori kiirlaskumine. Foto: Kristo Kivisoo

Järva Teataja kirjutas mõni aeg tagasi, et kui väga paljude ettevõtmistega on nii, et korraldajad ootavad vaid koroonapandeemia taandumist ja tavaolukorra taastumist, siis kiirlaskumise korraldajad selliselt ei saa. Põua ajal ju jõemaratoni ei korralda. Samuti tuleb arvestada välismaalaste osalemissoovidega, kuid kui piirid püsivad kinni, siis ei pääse kaugema kandi aerutamissoovijad osalema.

 

Aastaid Türi-Tori kiirlaskumise taga seisnud Koit Raud MTÜst Matkahunt tunnistas aprillis, et olukord on tõesti keeruline.

Raud avaldas, et sügiselgi esineb suurvett ning nad on korraldajatega arutlenud võimaluse üle viia „Türi-Tori kiirlaskumine“ läbi aasta teises pooles. „Me ei tea aga muude asjaolude püsimist või muutumist ehk tõenäosus, et ettevõtmine lükkub edasi järgmisse aastasse, on päris suur,“ lisas ta.

Tänaseks päevaks ongi see otsust korraldajate poolt vastu võetud ja XI Türi-Tori kiirlaskumine toimub 2021. aasta 10. aprillil.

„Kahjuks ei saa kiirlaskumist korraldada ka ülilühikese etteteatamisajaga, inimesed peavad saama oma tulekuid planeerida ja paadid ette valmistada. See tähendab, et uue kuupäeva väljahõikamine peab toimuma piisavalt varakult,“ on Raud põhjendanud.

Seekordne kiirlaskumine oleks pidanud toimuma 11. aprillil. Kavas oli kolm distantsi- Paidest Sinti, Türi-Allikult Torile ja Kurgjalt Torile ehk 104, 78 ja 47 kilomeetrit.

Aasta aasalt on kiirlaskumise osalenud üha rohkem inimesi. Seda, kuidas mõjutab ettevõtmise järjepidevust 2020. aasta kevadel sisse jäänud auk, on Koit Raua sõnul veel vara öelda. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles