Päästjad tõid kassi kuue meetri kõrguselt alla

Anne Põder
Copy
Päästjad ronisid kassi päästma kuue meetri kõrgusele.
Päästjad ronisid kassi päästma kuue meetri kõrgusele. Foto: Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando

Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando sõitis laupäeval üle tüki aja rahulikult väljakutsele, kuid see ei kahandanud väljakutse tähtsust - Valasti külas kükitas kass juba teist päeva puu otsas olles alla tulemisega ilmselgelt hädas.

Vabatahtliku päästekomando juht Ivar Kärner ütles, et väljakutse said nad 23. mai hommikul kell 10.22. "Teataja sõnul oli kass kaks päeva puu otsas olnud ega tahtnud kuidagi alla tulla. Väidetavalt oli kass ligi 15-20 meetri kõrgusel suure puu otsas," rääkis ta.

Kohale saabudes tuvastasid päästjad Kärneri sõnul kassi vaid kuue meetri kõrguselt ja selgus ka tõsiasi, et puule pääseb redeliga kenasti ligi. "Paigaldasime redeli ja hakkasime kiisut allapoole meelitama," rääkis ta.

Meelitamiseks kasutasid päästjad Kärneri ütlust mööda krõbinaid, sest ilmselgelt oli kassil pikast puu otsas istumisest kõht tühjaks läinud. "Kass liikuski vargsi alumisele oksale ning teiselt poolt sai teda suunata veel madalamale oksale. Lõpuks jäi kiisul maapinnani 2-2,5 meetrit ning see hüpe ei valmistanud loomale enam mingeid raskusi," kirjeldas ta päästeoperatsiooni.

Kärner selgitas, et kuigi tavaliselt lastakse kass puu otsast alla veejoaga, siis võimalusel püüavad nad alati esmalt redeliga läheneda. Viimasel kahel korral on see ka õnnestunud. "Veejuga on küll tõhus, kuid mõjub šokeerivalt kassi omanikule. Kassid ise maanduvad tavaliselt ikka käppadele ega tee vesisest õhulennust eriti väljagi," jutustas ta.

Kärner märkis, et Järva-Jaani vabakutselise päästekomandole oli tegemist esimese alfa kutsega, mis tähendab, et sündmuskohale sõit võib kulgeda rahulikult ja ei ole vajadust kasutada alarmseadmeid. "Aga see ei tähenda, et me suhtuks sellisesse väljakutsesse kuidagi vähem tõsiselt," rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles