Täiskasvanu, loe, millistel erialadel Järvamaa kutsehariduskeskuses õppides makstakse sulle raha

Kuido Saarpuu
Copy
Hoiuste intressid on kerkinud Eesti euroajaloo kõrgeimale tasemele.
Hoiuste intressid on kerkinud Eesti euroajaloo kõrgeimale tasemele. Foto: Pexels / CC0 Licence

Alates augustist suureneb Eesti Töötukassa tasemeõppetoetus. Töötukassa toetab nii tööotsijate kui töötavate inimeste õpinguid kutse- ja kõrghariduses ning maksab paljudel juhtudel tasemeõppes osalemise toetust. Toetus suureneb nii nendele, kes käivad koolis töö kõrvalt kui ka tööotsijatele.

 

Töötukassa oskuste arendamise ja karjääriteenuste osakonna juhataja Karin Andre: „Töötukassa toetab nende erialade ja ametite õppimist, kuhu on tulevikus vaja rohkem töötajaid ning kus juba praegu sobiva ettevalmistusega töötajaid napib. Erialad on välja valitud OSKA uuringute põhjal ja nimekiri erialadest täieneb igal aastal. Meil on näide massöörist, kes leidis keskeas, et aeg on oma tulevik kindlustada ja õppida eriala mida vajatakse ka 10 aasta pärast, asudes õppima õe erialale.“

Toetus suureneb nii nendele, kes juba käivad töötukassa toel õppimas, kui ka nendele, kes plaanivad õppimist alustada. „Need kellel on sissetulekud saavad senise 130 euro asemel 180 eurot ja sissetulekuta õppijatele maksame augustist 270 eurot,“ selgitab Andre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles