Aasta õpetaja galale esitati Järvamaalt üheksa nominenti

Kuido Saarpuu
Copy
Helen Trug
Helen Trug Foto: Dmitri Kotjuh

Haridus- ja Teadusministeeriumil on au tunnustada aasta õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab” kõiki neid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kelle viimase kolme aasta töö on teistele eeskujuks, kes panustavad õppurite arengu toetamisse, koostöösse ning uueneva õpikäsituse elluviimisesse õppeasutustes. Võitjad kuulutatakse välja galaõhtul, mis toimub 3. oktoobril Tallinnas.

Tunnustuskonkursi rõhk on eesmärgil, et iga õppija individuaalset ja sotsiaalset arengut toetav, õpioskusi, loovust ning ettevõtlikkust arendav õpikäsitus rakenduks kõigil haridustasemetel ja -liikides. Sellest eesmärgist lähtuvalt on sõnastatud kõikide kategooriate statuutide kriteeriumid.

Aasta õpetaja gala „Eestimaa õpib ja tänab“ teises etapis hindasid taotlusi maakondlikud komisjonid. Kokku esitati Järvamaale hindamiseks 32 kandidaati.

Järvamaa Omavalitsuste Liidu moodustatud hariduskomisjoni otsuse tulemusel esitati maakonnast riiklikule hindamiskomisjonile 9 nominenti:

  • piirkondlikuks aasta lasteaiaõpetaja nominendiks Airi Jakobson-Männik PAIDE lasteaiast,

  • piirkondlikuks aasta klassiõpetaja nominendiks Pille Ellandi Laupa põhikoolist,

  • piirkondlikuks aasta klassijuhataja nominendiks Erika Kranich Paide Hammerbecki põhikoolist,

  • piirkondlikuks aasta põhikooli aineõpetaja nominendiks Anneli Talviste Türi põhikoolist,

  • piirkondlikuks aasta huvialaõpetaja nominendiks Helen Trug Paide Hammerbecki põhikoolist,

  • piirkondlikuks aasta tugispetsialisti nominendiks Aive Volter-Kilk Koeru keskkoolist,

  • piirkondlikuks aasta õppeasutuse juhi nominendiks Kersti Kertsmik Paide Hammerbecki põhikoolist,

  • piirkondlikuks aasta haridusteo nominendiks Paide Hammerbecki põhikooli aasta lõpulaager Metsajõel,

  • piirkondlikuks aasta hariduse sõbra nominendiks AS Konesko.

Augustis koguneb riiklik hariduspreemiate komisjon, mis otsustab kõikide kategooriate kolm üleriigilist nominenti ja laureaadid. See komisjon vaatab läbi ka elutööpreemiale esitatud kandidaatide materjalid ning teeb Vabariigi Valitsusele ettepanekud preemiate määramise osas. Lõppotsuse aastapreemiate ja elutööpreemia määramise osas teeb septembris Vabariigi Valitsus. Nominentide nimed avalikustatakse uue kooliaasta alguses. Kõik üleriigilisele komisjonile esitatud kandidaadid saavad kutse galaõhtule, muidugi eeldusel, et see sügisel toimub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles