Külarahvas täiendas ausambamäe haljastust

Anne Põder
Copy

Laupäeval kogunesid Müüsleri ja Köisi küla elanikud ausambamäele, et lõpetada poolteist aastat kestnud haljastustööde projekt puuistutusega.

Külaseltsi juhatuse liige Pille Piigert ütles, et vaatamata lühikesele etteteatamisajale tuli kohale paarkümmend eri vanuses inimest mõlemast külast. „Kõigile leidsime rakendust, väiksemad korjasid väiksemaid oksi, suuremad tõstsid natuke suuremaid,“ lausus ta.

„Järva vald oli mõni päev varem niitmas käinud. Omalt poolt trimmerdasime ära ausambamäe piirikupitsateni maanteepoolse ala,“ lisas Piigert.

Piigert märkis, et muinsuskaitseameti koostatud projektist juhindudes võtsid nad maha ühe kase ning kaevasid augu viiele ligi kolmemeetrisele noorele tammele, mis oli paar nädalat varem Juhani puukoolist toodud. „Tammede istutamine on osa Müüsleri ausambamäe haljastustööde projektist, millele külaselts eelmisel kevadel riigieelarvest niinimetatud katuseraha sai. Kokku saime siseministeeriumilt 5000 eurot. Kuna tööd läksid veidi kallimaks, pani külaselts raha juurde,“ selgitas ta.

Praeguseks on Piigerti sõnul ka aruanne esitatud ja ministeerium selle heaks kiitnud. Seega võib Piigerti meelest selle osa töödest lõppenuks kuulutada. „Teha oleks veel palju. Tahaks ausambamäele saada ka teise infotahvli, kus on kirjas Müüsleri lahingute kulg ja tähtsus. Kõik eeltööd on selleks juba tehtud,“ lausus ta.

Infotahvli maksumus on Piigerti külaseltsile esitatud hinnapakkumiste järgi ligi 700 eurot. „Seda raha seltsil endal pole. Kui mõni ettevõte või organisatsioon soovib oma panuse anda, võtku kindlasti ühendust,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles