Türilased hakkavad säästvalt uuendama

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Eidemiller ja Türi teabetoa konsultant Kairi Randmer uudistavad, mida väärtuslikku peidab endas Türi vallavalitsuse kingitud pappkast.
Rainer Eidemiller ja Türi teabetoa konsultant Kairi Randmer uudistavad, mida väärtuslikku peidab endas Türi vallavalitsuse kingitud pappkast. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Teisipäeval avasid Paide säästva renoveerimise infokeskus ja Järvamaa vabatahtlike keskus Türil teabetoa, mis jagab teavet säästva renoveerimise kohta, korraldab koolitusi ja kaasab tegevusse vabatahtlikke.

Järvamaa vabatahtlike keskuse eestvedaja Rainer Eidemiller ütles avamisüritusel, et Paides juba mõnda aega tegutsev teabetuba on koondanud küllaldasel hulgal neid, kes on huvitatud säästvast renoveerimisest, olgu see siis vanamööbli ennistus või maja uuendus, seetõttu tuli mõte laieneda Türile. «Ega me ise veel Türi eluoluga kursis ole, peame hakkama tasapisi maad uurima,» tunnistas ta. «Plaan on kaardistada ja üles pildistada Türi vanad majad ja miljööväärtuslikud piirkonnad.»
 

TEAVE

Türi teabetuba asub Türil Paide 16 ja on esialgu avatud teisipäeviti kell 10–14.
Teabetoa tegevust korraldavad Kairi Randmer ja Meelis Suurkaev.
Teavet saab meiliaadressilt jarva@vabatahtlikud.ee või telefonidelt 5356 4623 ja 5621 1772.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles