Järvamaa koolid saavad keskkonnaprojektide läbiviimiseks üle 36 000 euro toetust

Silja Vilbu
Copy
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks

Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu otsustas toetada riigisisesest keskkonnaprogrammist 735 projekti kokku 16 964 018 euroga. Toetust said ka paljud Järvamaa koolid, kokku lausa 36 548 euro jagu.

Kokku saavad toetust 15 Järvamaa kooli: Paide Hillar Hanssoo põhikool, Väätsa põhikool, Türi ühisgümnaasium, Roosna-Alliku põhikool, Türi põhikool, Aravete keskkool, Retla-Kabala kool, Laupa põhikool, Koeru keskkool, Rocca al Mare kooli AS (Vodja kool), Käru põhikool, Paide gümnaasium, Imavere põhikool, Ambla-Aravete kool ja Albu põhikool.

Kõige suurema toetuse on seekord napsanud Türi põhikool. 8100 euro eest on koolil kavas võimaldada õpilastel õppida loodusaineid klassiruumist väljas, looduskeskkonnas. "Soovime, et kõik Türi Põhikooli klasside õpilased saavad osaleda õppeprogrammides, mis toetavad klasside ainekavade teemasid," seisab projektis.

Ka Paide Hillar Hanssoo põhikool on saanud teistest Järvamaa koolidest märksa suurema toetuse. Neil on selle raha eest plaani õpperännak, mis annab õpilastele ülevaate Eesti magevetes leiduvatest kalaliikidest ja õpetab liike üksteisest eristama.

"Õpilase õpivad tundma järves elavaid kaitsealuseid liike ning võõrliike ja saavad teada nende mõjust bioloogilisele mitmekesisusele ja kooslustele. Õpilased tutvuvad säästva kalastamise ja kalanduse põhimõtetega. Suureneb õpilaste huvi looduse vastu ning selle tulemusel väljendavad õpilased suuremat hoolivust ja lugupidamist kõigi elusolendite vastu," seisab projektis.

Teistest pisut suurema toetuseraha sai ka Koeru keskkool, kes avalikustas enda Facebooki lehel, mida projektiraha eest täpselt tehakse. 

2020/2021 õppeaastal on õpilastele kavas järgmised õppeprogrammid:

  • 1.–5.klassile Eesti tervishoiumuuseumis „Söö terviseks”.
  • 6.–7.klassile SA Kalevipoja kojas Vahur Sepa looduskoolitused „ Loomad” ja „Loodusnähtused”.
  • 8.–9.klassile Taltech geoloogia instituudi ja Särghaua õppekeskuses „Eesti geoloogilise ehituse põhijooned”.

Rohkem infot leiab kik.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles