Välismaised ilmaportaalid ennustavad: kas soojalaine jääb kestma?

Järva Teataja
Copy
Suveilm
Suveilm Foto: Dmitri Kotjuh

Välismaised ilmateenistused ennustavad, et jaaniilm tuleb sel aastal soe ja selge. Vihmasadusid on oodata alles kuu lõpus või juuli esimesel nädalal.

Norrakate ilmaportaal yr.no prognoosib juuni lõpuni sooja ja päikselist ilma. Õhutemperatuur peaks püsima napilt üle 20 kraadi ning vihma ei tohiks juunikuu jooksul enam sadada. Ilm peaks olema igati suvine ja mõnus ka jaanipäeva perioodil. Ka pilvi on näha pigem harva.

Norrakate ilmaennustus juuni lõpuni
Norrakate ilmaennustus juuni lõpuni Foto: kuvatõmmis: yr.no

Venelaste ilmaportaal gismeteo.ru lubab veelgi suvisemat ja soojemat ilma. Eriti soe ja päikeseline peaks tulema jaaninädal, kus temperatuur küündib kohati kuni 28 kraadini. Vihma lubab gismeteo.ru alles järgmise nädala pühapäevaks.

Pärast paaripäevaseid äikesevihmasid peaks temperatuur veidi langema, kuid jääb endiselt suviselt soojaks. Juuli esimesel nädala lõpus läheb ilm vihmasemaks ning õhutemperatuur langeb veelgi.

Juuli teisel nädalal ei pruugi õhutemperatuur iga päev üle 20 kraadi kerkida ning ka vihma sajab küllaltki palju.

gismeteo.ru ennustus lähinädalateks
gismeteo.ru ennustus lähinädalateks Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Eesti riigi ilmateenistus prognoosib, et juunikuu viimane kolmandik võib tavapärasemast jahedamaks kujuneda. Vihmasadusid ei tohiks kuu lõpus aga enam ette tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles