Ambla rühma noorkotkad hõivasid võistlusmatkal kaks poodiumikohta (2)

Urmas Glase
Copy

Eile-täna Türil ja linna ümbruses peetud Järva noorkotkaste ja kodutütarde võistlusmatkal "Luureretk 2020" hõivasid võistkondlikult esimese ja kolmanda koha Ambla noored kotkad. Nende vahele tuli Peetri-Koeru-Paide noorkotkaste ja kodutütarde segavõistkond.

Eile hommikupoolikult startis võistlusrajale 13 Järvamaa noorte kotkaste ja kodutütarde võistkonda, kes ligi 19 tunni jooksul läbisid 17 kontrollpunkti, kus tuli üles näidata skauditeadmisi, osavust, kiirust, täpsust, anda esmaabi, tunda ajalugu jne.

Silmnähtavalt olid teistest kaasvõistlejatest seekord üle Ambla I noorkotkaste võistkond, kes kogusid võistluste käigus 278 silma. 249 punktiga tulid teiseks Peetri-Koeru-Paide noorkotkaste ja kodutütarde segavõistkond. Kolmandana lõpetasid võistluse Ambla II noorkotkaste võistkond 219 silmaga.

Noorte kotkaste Ambla rühmapealiku abi Maili Antons ütles, et võidukas Aravete poistest koosnev Ambla rühm Varmo Ivask, Teodor Siska, Ranno Rätsep ja Eero Vilbu osales samas koosseisus ka mullu Mini-Erna retkel ning oli hästi kokku harjutanud.

Kontrollpunktidest kogutud punktid näitasid, et ülesanded sobisid poistele hästi. "11. juuni õhtul rääkis kaitseliitlane Alari Naarits Kollasaares meie noortele esmaabist ja jagas muid tarkusi. Enne tegime Jägala jõel kanuumatka ning põikasime rappa. Nüüd võistlusel oli ühes vaja tunda rabataimi," rääkis Antons ettevalmistustest.

Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor Urmas Piigerti täiendas, et selles koosseisus Mini-Erna patrullvõistlusele pääsu ihanud ja lunastanud Aravete poisid on noorkotkastest välja kasvamas ja aprillis, eriolukorra ajal astus üks neist - Teodor Siska kaitseliitu, kuid tänavune võistlusreglement lubab eriolukorra ajal kaitseliitu astunud noorteorganisatsiooni liikmetel veel patrullvõistlusel kaasa lüüa.

Üleriigiline noorkotkaste patrullvõistluseni Mini-Erna on jäänud napilt üle nädala.

"Noorkotkastele ja kodutütardele tekitas aladest enim elevust kardisõit, mida varasematel patrullvõistlustel pole kavas olnud. Ent ka aja peale Türi jaamas dresiinisõit oli vahva," rääkis Piigert.

Tema sõnul tegid luurevõistlustel vastutegevust kümmekond kaitseliitlast, hiljutist noorkotkast ja ka see tegi võistluse põnevamaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles