Peapiiskop täitis Järva-Jaanis oma välja öeldud lubaduse

Järva Teataja
Copy
EELK peapiiskop Urmas Viilma koos õpetaja Katrin-Helena Melderi ja koguduse noortejuhi Tene Metsmaga kiriku ees.
EELK peapiiskop Urmas Viilma koos õpetaja Katrin-Helena Melderi ja koguduse noortejuhi Tene Metsmaga kiriku ees. Foto: Peapiiskop Urmas viilma Facebooki leht

2018. aastal peetud advendivastuvõtu kõnes teatas peapiiskop Urmas Viilma oma valmisolekust ristida 2020. aastast alates viie aasta kestel ise kõik lapsed, kes sünnivad perre kolmanda või iga järgmise lapsena. Eelmisel nädalal sai lubadus osaliselt täidetud ka Järva-Jaani kirikus, kus peapiiskop ristimispühal kohal käis.

Oma sotsiaalmeediapostituses kirjutas peapiiskop, et Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder küsis tema antud lubadusele viidates, kas peapiiskop on valmis tulema ristimispühal ristima ka Järva-Jaani. "Nimelt möödub sel aastal 800 aastat esimesest ristimisest sealses kihelkonnas, millest Läti Henrik oma kroonikas kirjutab. Minu lubaduse peale, ristida ristimispühal ka perede teisi lapsi, mitte ainult kolmandaid, tegi Katrin-Helena Melder oma koguduse liikmetele üleskutse tuua lapsed ristimisele. Täna, jaanipäeva eelsel pühapäeval, ristisingi Järva-Jaani kirikus toimunud ristimispüha teenistusel kuus last. Suur rõõm oli sel puhul näha kirikus palju peresid väikeste lastega, kes ka häälekalt oma kohalolekust märku andsid," kirjutas peapiiskop.

Jumalateenistuse jutluses arutles ta muuhulgas sellegi üle, miks lapsevanemad peaksid oma lapsi ristimisele tooma või miks seda ei tehta. "Ajastul, kus lapse eest tehakse vanemate poolt ära huviringide ja sporditrennide valikud, vaktsineerimisest loobumise otsus, koolis õpitava võõrkeele valik, liha söömisest loobumise otsus, on vanemate vabandus, et ristimisotsuse peab laps suureks sirgudes langetama ise, üsna nõrgalt põhjendatud. Seda enam, et laste ristimine on hinge õndsuse ja pääsemise küsimus!," leiab peapiiskop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles