Kohvikutepäevad elavdavad suvist sündmustekalendrit

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kohvikutepäeval saab kõhtu hea ja paremaga täita.
Kohvikutepäeval saab kõhtu hea ja paremaga täita. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänavu kevadel ja varasuvel jäi Järvamaal toimumata nii mõnigi pika traditsiooniga sündmus, sest koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu ei riskinud eestvedajad üritusi korraldada. Leevenenud piirangute tuules on aga nüüd julgust saadud ning maakonna eri paigus on nii mõndagi põnevat oodata.

Esimest korda on Türi valla Oisu kandi rahvas ette võtnud suuremat sorti kauplemispäeva korraldamise. Ja mitte ainult – üle endise Oisu valla saavad inimesed tutvustada huvilistele oma kaunist aeda, korraldada aiasaaduste, käsitöö või vanavara müüki, teha oma hoovis näituse või kontserdi või panna püsti hoovikohvikud. 22. augustil peetavale Oisukandi hoovipäevale saavad huvilised end kirja panna kuni 27. juulini. Oma osalemissoov tuleb saata aadressile okas.mtu@gmail.com, panna kirja hoovi nimi, aadress ja paarilauseline tutvustus. Kõik avatud hoovid kantakse kaardile ja neile jagatakse tunnusmärk, et külastajatel oleks neid kergem leida.

Türi rahvaski avab oma hoovid taas kauplemiseks. Mullu esimest korda toimunud ülelinnaline hoovimüük sai teoks juunis, ent tänavu võõrustatakse ostlejaid augusti teisel laupäeval. Seda põhjusel, et koroonahirmus ei julgenud korraldajad müügipäeva varasemale kuupäevale kavandada ning et mitmed samal põhjusel ära jäänud kultuuri- ja spordisündmused lükkusid samuti juulisse-augustisse, leiduski kultuurikalendris sobilik päev just augusti alguses. Nii saab teine ülelinnaline Türi hoovimüük teoks 8. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles