Rannavõrkpallurid selgitasid maakonna meistreid

Anne Põder
Copy
Järvamaa parimad mehed rannavõrkpallis selgusid Väätsa liivaväljakutel.
Järvamaa parimad mehed rannavõrkpallis selgusid Väätsa liivaväljakutel. Foto: IMsport/Facebook

Laupäeval ja pühapäeval selgusid Järvamaa rannavõrkpalli meistrid nii meeste kui naiste arvestuses.

Mehed mängisid laupäeval Väätsa liivaväljakutel, kuhu kogunes ihaldusväärset tiitlit jahtima seitse paari.

Turniiri korraldaja Ilmar Mõttus ei varjanudki pettumust, et ootas osalema oluliselt rohkem meesmängijaid. "Kuna turniir sai ajakavasse pandud üsna viimasel minutil, siis püüdsin leida kuupäeva, mil teisi rannavolle üritusi maakonnas ei toimuks. Aga pärast kuulsin, et Aravete võrkpalluritel oli ikkagi oma seltskonnaga üritus plaanis. Sealsed mängijad oleks kindlasti olulist konkurentsi lisanud," märkis ta.

Küll aga oli Mõttuse hinnangul märkimisväärne, et Järvamaa rannakuningad selgusid seitsmeaastase pausi järel, mis lisas tiitlile kaalu. 

Kõik paarid mängisid omavahel läbi turniiri süsteemis. Mõttuse hinnangul olid mängud igati pingelised. Kuigi esikoht võideti üsna veenva eduga, siis teine ja kolmas koht kogusid võrdselt võite ning ka kohad neli kuni kuus said tabelisse võrdse arvu võite. "Seega oli tegelikult iga punkt mängudes oluline ning lõpliku paremuse välja selgitamisel ülivajalik," sõnas ta.

Esikoha ja rannakuninga tiitli võitsid Veiko Tihemets ja Ilmar Mõttus. Teise koha võitlesid pikal võistluspäeval välja Riko-Tepo Teppan ja Kristjan Palm ning kolmandana pääsesid poodiumile Karl Vilpuu ja Janar Lehtniit.

Neljanda kuni kuuenda koha konkurentsis olid suurimad punktikogujad Karl Jakobson ja Sten Perillus jättes selja taha Vahur Sillasoo ja Kristjan Kivisaare ning Sander Perilluse ja Markus Salumi. Seitsmenda kohaga lõppes võistlus Aivo Laidlale ja Marti Soosaarele.

Naiste turniir toimus pühapäeval Paide rannaspordikeskuse liivaväljakutel, kuhu kogunes mängima viis naispaari, neist neli läks maakonna meistritiitli selgitamisel arvesse, sest pealinnast mängima tulnud paar juhendi järgi medalikonkurentsi ei kvalifitseerunud.

Ka naiste turniiri korraldaja Piret Reinfeld oli osalejate vähesuses pettunud, sest äsja lõppenud Suvevolle sarjas käis mängimas palju rohkem nais ja neide, kes kõik oleks võinud julgelt ka meistritiitli võitlusesse sekkuda.

Sellest hoolimata olid mängud tasavägised ning turniirisüsteemis mängisid kõik paarid omavahel läbi.

Täiseduga väljusid pallilahingutest Merilin Kuhi ja Elia Väär, kes pälvisid seega meistritiitli ja rannakuningannade austava nime. Hõbemedalid kuulusid Piret Reinfeldile ja Margit Reinmetsale ning kolmanda koha saavutasid meistrivõistluste arvestuses Anne Põder ja Siive Kams.

Järvamaa parimad naised rannavõrkpallis selgusid Paide rannaspordikeskuse liivaväljakutel.
Järvamaa parimad naised rannavõrkpallis selgusid Paide rannaspordikeskuse liivaväljakutel. Foto: Paide võrkpalliklubi/Facebook

Merilin Kuhi märkis, et pole Elia Vääriga tegelikult sel suvel koos rannas mänginud. "Tulime Paidesse nii öelda proovivõistlust tegema ja endalegi üllatuseks läks kohe hästi. See annab julgust nüüd ehk veel mõnel rannavõrkpalli võistlusel kaasa lüüa," sõnas ta.

Küll aga on Kuhi ja Väär kogenud võrkpallurid, kes treenivad igapäevaselt ühises seltskonnas. "Tunneme võrkpallimängust lihtsalt rõõmu ega aja taga säravaid tiitleid," laususid nad.

Piret Reinfeld lisas, et rannavolle meistritiitlid on nüüd veel välja jagamata vaid segapaaridele. "Nende võimalus tuleb 20. augustil Paide rannaspordikeskuse väljakutel. Loodetavasti tuleb siis osalejaid rohkem kui oli meeste ja naiste mängudel," sõnas ta.

Eelproovi saavad segapaarid tiitlivõistluseks teha aga juba 14. augustil kui Paide keskväljakul toimub kell 20. ööturniir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles